4de Provincialer RAAST door de competitie: 51/54 en thuis alles gewonnen, pas opgericht in 2004!

Sporting Burcht FC is een Antwerpse voetbalclub uit Vierde Provinciale B. Dit seizoen zijn ze echt indrukwekkend aan het spelen met ongelooflijke statistieken tot gevolg. Na achttien speeldagen tellen ze al 51 punten. Zeventien keer werd gewonnen en slechts één keer verloren. Met acht punten voorsprong op Schoten SK en zeventien punten op Boechout ligt de titel binnen handbereik. Tijd om de club nog wat beter te leren kennen, want bij Voetbalflitsen schenken we graag aandacht aan het Belgische amateurvoetbal. Zo bekeken we al de ranking in Eerste Nationale.

KVK Waaslandia

Sporting Bucht FC werd ontstaan in oktober 2004 na het faillissement van KVK Waaslandia (stamnummer 557). Er werd uiteraard opgestart in Vierde Provinciale, maar de eerste jaren waren geen succes. Buiten enkele uitschieters eindigde de club telkens in de onderste regionen van het klassement. Het seizoen 2008/2009, waarin de club pas veertiende eindigde, was een kantelpunt. Het bestuur besloot om het roer om te gooien en er werd geïnvesteerd in de spelerskern.

Sporting Burcht FC

Aanvankelijk met succes, want na tien wedstrijden pakte blauw-geel de periodetitel met 30/30 en mocht het later dat seizoen deelnemen aan de eindronde. Helaas kon Burcht zich, net als het seizoen erop, niet plaatsen via de eindronde en werd dus telkens opnieuw in Vierde Provinciale aangevat. Tot in 2011. Toen vierde Sporting Burcht FC de promotie en mocht het voor het eerst in haar geschiedenis aantreden in Derde Provinciale. Zonder succes, want amper één jaar later was de degradatie alweer een feit. De club moest wachten tot het seizoen 2015/2016 om opnieuw te promoveren, toen werd met groot overwicht de titel binnengehaald. Hun eerste prijs sinds de oprichting van de club zo'n twaalf jaar eerder.

Tweede Provinciale

Straffer nog: amper één seizoen later werd opnieuw gepromoveerd, dit keer naar Tweede Provinciale. Daar zou Burcht uiteindelijk twee seizoenen in vertoeven. In het seizoen 2019/2020 volgde echter de degradatie naar Derde, terwijl vorig seizoen opnieuw degradatie volgde. Gevolg: opnieuw Vierde Provinciale, maar niet voor lang meer. Sporting Burcht raast door de competitie en staat dominant eerste met 51/51. Enkel van Schoten SK werd verloren, een andere club die vorig seizoen zakte. Thuis werd zelf nog geen enkele punt verspeeld. Interessante ploeg om te volgen!

sporting burcht

In het seizoen 2015/2016 werd Burcht voor de eerste en voorlopig enige keer kampioen. Er volgde een kampioens-dvd, waaruit we hier een fragment zien.

Ook interessant