Ex-speler van Chelsea haalt SNOEIHARD uit naar Lukaku: "Hij moet afvallen, kijk in de spiegel!"

Dat het niet botert tussen Chelsea-trainer Thomas Tuchel en Romelu Lukaku is al langer duidelijk. De Rode Duivel speelde dit seizoen in totaal 35 wedstrijden voor The Blues, maar vaak als invaller. Tuchel verkiest andere spelers boven hem, omdat de Duitse trainer vasthoudt aan zijn tactiek en daar past Lukaku duidelijk niet in. Hij scoorde amper twaalf doelpunten, terwijl hij bij Inter het seizoen ervoor topschutter werd met 30 goals in 44 wedstrijden. Ligt het aan de Tuchel of aan Lukaku zelf? Glenn Hoddle, ex-trainer en -speler van Chelsea, heeft er zo zijn mening over. 

Romelu Lukaku

"Het probleem is niet Thomas ­Tuchel of de speelstijl van Chelsea. Nee, Lukaku moet in de spiegel ­kijken en zorgen dat hij het beste uit zichzelf haalt. Hij moet ­afvallen en in vorm komen. Hij heeft misschien hard gewerkt, maar aan de foute dingen. Het heeft geen zin om gewichten te heffen in de sportschool", zegt Hoddle.

"Als hij het veld opkomt, ziet hij er voor mij niet uit als iemand die een impact op het spel zal hebben. Van wisselspelers verwacht je wel dat ze het spel zullen beïnvloeden. Je wilt dat ze een impact hebben op het spel op een positieve manier. Lukaku heeft nu een beetje de attitude van als de bal op mij afkomt of je schildert hem op mijn hoofd, dan scoor ik wel. Maar hij werkt niet hard genoeg om ruimte of kansen te ­creëren", voegt de ex-bondscoach van Engeland er aan toe. 

lukaku afvallen glenn hoddle