GLOBETROTTER! Deze 34-jarige spits is topschutter in Tweede Provinciale, 24 goals in 31 matchen

Onze amateurreeksen zitten vol met interessante figuren. Eén daarvan in Wim Bokila. De Nederlands-Congolese spits heeft al in zes verschillende landen gespeeld en is momenteel aan de slag bij Eendracht Mazenzele Opwijk in Tweede Provinciale. Het voetbal zit tevens in zijn bloed, want ook zijn broers en vader voetbalden op hoog niveau. Bokila neemt al deze ervaring mee naar de amateurreeksen en dit vertaalde zich al in 24 goals dit seizoen (competitie en beker). 

Wim Bokila

Het levenspad van Wim Bokila is simpel gezegd redelijk ingewikkeld. Hij werd geboren in Antwerpen, maar maakte zijn profdebuut bij de Nederlandse Tweedeklasser AGOVV Apeldoorn. Hij speelde daarna kort in Slowakije voor MŠK Žilina voor hij terugkeerde naar Nederland. Dit zou achteraf niet zijn enige buitenlands avontuur blijken. Hierna speelde hij nog voor clubs in Slowakije, Bulgarije, Portugal en zelfs Malta. Momenteel speelt de 34-jarige spits voor Tweede Provincialer Eendracht Mazenzele Opwijk en is hij er topschutter. 

Eendracht Mazenzele Opwijk

De club in groen, zwart en geel staat momenteel op de eerste plaats in Tweede Provinciale. Het heeft elf punten meer dan de tweede in de stand K. Europa 90 Kraainem F.C. Met nog vier speeldagen te gaan lijkt de ploeg van Bokila dan ook regelrecht af te stevenen op de promotie. 

Wim Bokila in Tweede Provinciale