Vooruitblik Charleroi-Cercle Brugge: alles wat je moet weten!

Om 18u15 wordt Charleroi tegen Cercle Brugge afgetrapt. Beide teams strijden nog voor hun respectievelijke belangen. Charleroi vecht nog tegen de Relegation play-offs en zou met een overwinning bijna zeker zijn op behoud. Cercle Brugge daarentegen zit volop in de strijd voor de Champions' play-offs en zag KV Mechelen vrijdagavond de druk opvoeren met een 3-1 overwinning tegen Westerlo.

Opstelling Charleroi

Charleroi moet het in het middenveld doen zonder hun patron Adem Zorgane. Net zoals verdediger Jules van Cleemput staat hij geblesseerd aan de kant. Guiagon, de match-winner van vorige week tegen Westerlo, vervangt de Algerijn terwijl Achraf Dari de plek van van Cleemput invuld in de driemansdefensie. Youssouph Badji en Daan Heymans zijn de mannen die voor de doelpunten zullen moeten zorgen

Opstelling Cercle Brugge

Ook Cercle Brugge moet een belangrijke man op het middenveld missen. Hannes van der Bruggen kreeg tegen Eupen zijn tiende gele kaart en mist dus de laatste twee wedstrijden van het reguliere seizoen. Zijn leegte wordt opgevangen door Abu Francis. De rest van de ploeg is inzetbaar, waardoor trainer Miron Muslic zijn beste ploeg kan opstellen. Doelman Warleson kan zijn tiende clean sheet verzamelen en Kevin Denkey, de topscorer van de competitie is op zoek naar zijn 23ste treffer. 

Belangen

Zoals reeds gezegd is dit voor beide ploegen een belangrijke confrontatie, weliswaar aan tegengestelde zijden van de tabel. Charleroi staat momenteel op 28 punten, twee punten boven de virtuele streep van de Relegation play-offs. Met een overwinning kan het zo goed als opgelucht ademhalen en zich focussen op de Europe play-offs. Cercle Brugge is volop gemengd in de strijd om de laatste twee plekken in de Champions' play-offs. Met 43 punten staat het gelijk met zowel Genk als Gent. Winst biedt nog geen zekerheid, maar zou de druk leggen op tegenstanders Genk en Gent die zondag in actie komen.

Charleroi-coach Felice Mazzu had een boodschap voor de fans voor aanvang van de wedstrijd: