HOHO! 29-jarige spits uit 4de Provinciale knalt club naar 3e, Provinciaal topschutter met 50(!) goals

Vierde Provincialer FC Veldwezelt sloot het seizoen af als absolute primus. Het werd namelijk kampioen en had de beste aanval én defensie van de Limburgse reeksen. De 29-jarige spits Jasper Geurts was er de uitblinker in de aanval met 50 goals in 27 wedstrijden. Daarmee is hij ook de Provinciale topschutter. Dankzij vier goals tegen Herderen-Millen B rondde Geurts op de slotdag de kaap van 50 doelpunten en sprong hij zo over Jordi Di Sancarlo van Ellikom.

Jasper Geurts

Geurts speelde een schitterend seizoen bij FC Veldwezelt. De ploeg uit Vierde Provinciale A - Limburg sloot de competitie overtuigend af als leider. Ze haalden 79 punten uit 28 wedstrijden. Ze wonnen 26 keer, speelden amper één keer gelijk en verloren ook maar één keer. Dit seizoen kreeg Veldwezelt amper zeventien doelpunten tegen en scoorde het zelf 122(!) keer. Het is een gelijkaardig verhaal als dat van Standaard Muide.

jasper geurts topschutter veldwezelt

FC Veldwezelt

FC Veldwezelt is een ploeg uit Lanaken. Het stamnummer van hun voorganger Excelsior Veldwezelt werd in 2013 geschrapt door de KBVB wegens financiële problemen. Excelsior Veldwezelt speelde in het verleden nog in Derde en Vierde Klasse, best een hoog niveau. In het seizoen 2014/2015 ontstond FC Veldwezelt en nu promoveren ze opnieuw naar Derde Provinciale. Wie weet spelen ze ooit terug in de nationale reeksen. Hun clubkleuren zijn rood en geel.

FC Veldwezelt

Ook interessant