Ondanks koppositie... 2e Nationaler vraagt bewust geen licentie aan, vorig seizoen bijna gezakt!

Graag houden we je op de hoogte van leuke nieuwtjes uit het Belgisch amateurvoetbal. We kennen steeds meer en meer kampioenen uit de lagere regionen van het Belgische voetbal. In Tweede Nationale is het razend spannend, maar is RC Hades Kiewit Hasselt A de fiere leider momenteel. Na 30 gespeelde wedstrijden zijn ze alleen leider en stevenen ze af op de titel. Kanttekening hierbij is dat de club uit Kiewit gaan licentie aanvroeg en dus niet zal promoveren naar Eerste Nationale. 

RC Hades Kiewit historie

De club werd opgericht in 1968 onder de naam Hades, maar maakte in 1980 de overstap naar de KBVB, waar ze stamnummer 8721 kregen toegekend. In 2017 veranderde de club haar naam in Racing Club Hades Hasselt. Een jaar later werd daar Kiewit aan toegevoegd. Tien jaar terug, in het seizoen 2012/2013 slaagde de club erin de titel te pakken in Eerste Provinciale en zo voor het eerst in haar bestaan te promoveren naar de nationale reeksen. Nog een leuk feitje omtrent RC Hades: de hoofdsponsor van deze club is... McDonald's.

RC Hades Kiewit op weg naar de titel

Met vier punten voorsprong op Cappellen FC lijkt RC Hades op weg naar de titel. In een zeer spannende reeks is het de club uit Kiewit dat er op dit moment het beste voorstaat. De leider verloor al zes keer en speelde al zeven keer gelijk. Dit toont duidelijk aan dat het een spannende reeks is waar de teams aan elkaar gewaagd zijn. Met nog vier speeldagen in het vooruitzicht zijn er nog heel wat scenario's mogelijk in Tweede Nationale. Benieuwd wie op het einde van de rit kampioen zal worden.

RC Hades Kiewit geen licentie

Ondanks dat RC Hades Kiewit de beste papieren heeft om zich tot kampioen te kronen, zal het volgend seizoen toch opnieuw uitkomen in Tweede Nationale. De club vroeg, eerder dit jaar, geen licentie aan. Dit is een bewuste keuze omdat een stap naar Eerste Nationale heel wat moeilijkheden met zich meebrengt.

RC Hades Kiewit Tweede Nationaler geen licentie

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link