Wie is Rik Verheye, acteur, Club-fan én eigenaar van Sporting Hasselt?

Voetbal en samen met wielrennen de populairste sport van België en dat wil dus zeggen dat ook heel wat Bekende Vlamingen een voorkeur hebben wat hun favoriete ploeg betreft. Denk maar aan Tom Waes, die een fervent Antwerp-fan is. Ook bij Club Brugge hebben ze er zo: Rik Verheye is ongetwijfeld de bekendste. Leer de acteur en mede-eigenaar van Tweede Nationaler Sporting Hasselt hieronder wat beter kennen.

Wie is Rik Verheye?

Rik Verheye is een Belgische acteur, geboren en getogen in Knokke-Heist. Verheye zag het levenslicht op 19 februari 1986 en is op moment van schrijven dus 36 jaar. Hij doorzwom al heel wat watertjes in de mediawereld. Hij begon met theater, maar zijn grote filmdebuut maakte hij in 'Adem'. Ondertussen vertolkte hij toprollen in series als De Rodenburgs, Danni Lowinski en Callboys. Meer recent kwam daar ook nog Nonkels bij. Opvallende kijkers zien Verheye ook vaak terug als jurylid in de populaire quiz De Slimste Mens ter Wereld.

Rik Verheye Club Brugge Sporting Hasselt

Wie Rik Verheye ook maar een beetje kent, weet dat de man een rasechte fan is van Club Brugge. In de loop der jaren werd hij vaak gebruikt als passant in de content van blauw-zwart. Verheye is ook een goede vriend van ex-speler Ruud Vormer. Onlangs kwam Rik Verheye overigens nog in het voetbalnieuws: samen met Sam Kerkhofs besloot hij om Sporting Hasselt te kopen, een amateurclub uit Tweede Nationale. Een verhaal waarvan het laatste hoofdstuk nog lang niet geschreven is. Momenteel kan je hun mini-serie 'De Spor' bekijken op GoPlay.

Rik Verheye kwam in Nonkels-thema kijken naar Club Brugge: