JPL-club is ON FIRE in voorbereiding: 5x op rij gewonnen, 29 goals gemaakt en amper 1 tegen

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is bij de meeste eersteklassers al volop aan de gang. Terwijl sommige clubs nog maar net hun eerste partijtje speelden, zijn andere al wat langer bezig. Eén van die ploegen die al meerdere oefenwedstrijden in de benen heeft, is OH Leuven. De club uit Vlaams-Brabant legde eerder al Kessel-Lo, Bertem, Racing Mechelen en Tienen over de knie en versloeg zaterdag ook 1B-club Beerschot.

OH Leuven voorbereiding

Eerder schreven we al dat OH Leuven haar eerste oefenmatch met zware 12-1 cijfers had gewonnen van KFC Kessel-Lo 2000. Goed begonnen is half gewonnen, beginnen we te denken. Ondertussen gingen de Leuvenaren door op hun elan: ze wonnen met 9-0 van Bertem en legden daarna ook Racing Mechelen (3-0) en Tienen (4-0) over de knie. Zaterdag stond de eerste grote test op de planning, tegen Beerschot. Ook de Ratten moesten er aan geloven, de mannen van Marc Brys wonnen met 1-0 en boekten zo al hun vijfde overwinning. Het rapport oogt mooi: 29 goals gemaakt en amper ééntje tegen.

Raphaël Holzhauser olympisch doelpunt

Tegen KVC Kessel-Lo 2000 zagen we Holzhauser nog eens als vanouds een ganse wedstrijd meespelen. En hoe... In de 12-1 zege scoorde hij twee keer, al ging de hoofdrol toen naar de 17-jarige Mboko die drie keer scoorde. Tegen RC Mechelen werd de Oostenrijker pas in de tweede helft ingebracht, maar scoorde hij opnieuw twee keer. Eén keer deed hij dat vanop de penaltystip, maar zijn tweede goal was een echt pareltje. Hij scoorde namelijk een olympisch doelpunt op hoekschop. Of met andere woorden, Holzhauser zoals we hem kennen: héérlijke goals maken! Zijn doelpunt kan je hieronder bekijken:

@voetbalflitsen.be Raphael Holzhauser is on fire: 4 goals in 2 oefenmatchen 👊 #ohl#ohleuven#holzhauser#fyp#fu#foryoupage#pourtoi#vf#voetbalflitsen#football#voetbal#soccer#futebol#fifa#fussbal#futbol♬ Mas Que Nada

Gouden duo bij Beerschot met Tissoudali

De fans van Oud-Heverlee Leuven zullen het graag zien, want zij hopen dat Holzhauser nu eindelijk eens zal ontploffen bij hun ploeg. De aanvallende middenvelder maakte destijds furore bij Beerschot en werd tweede op de Gouden Schoen-uitreiking. In zijn eerste seizoen in de Jupiler Pro League was hij goed voor maar liefst zestien goals en zestien assists. Samen met Tarik Tissoudali vormde hij dan een gouden duo. Holzhauser degradeerde echter met Beerschot, en vorige zomer nam OH Leuven hem transfervrij over. Dat werd voorlopig nog geen succes.

Raphaël Holzhauser OH Leuven

Holzhauser speelde vorig seizoen vijftien wedstrijden met OHL en was daarin slechts goed voor één goal en vier assists. Hij zat vaak op de bank en in januari besliste de staf dan ook om hem uit te lenen aan 1860 München, een club uit de Duitse derde klasse. De Duitsers haalden hem binnen om promotie in de wacht te slepen, maar dat liep faliekant mis. Met drie goals en één assist keerde Holzhauser onlangs terug naar OH Leuven. En hij is er serieus op gebrand om komend seizoen beter te doen!

Holzhauser in actie tegen Club Brugge, met Beerschot:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link