PO1-ambities? Belgische 1ste klasser wint met 12-1 van 2de Provincialer, vorig seizoen slechts 5-0

OH Leuven heeft zaterdagochtend haar oefencampagne op gang getrapt én hoe! KVC Kessel-Lo 2000 werd volledig van de match gespeeld en ging met 12-1 onderuit. Enkele opvallende jongens maakten hun comeback bij de ploeg van Marc Brys, die dit seizoen Play-Off 1 ambieert. Het is natuurlijk een score die we moeten relativeren, maar het is toch een lekkere start van het seizoen voor OHL!

OH Leuven-KVC Kessel-Lo 2000

Zaterdagochtend won OH Leuven met maar liefst 12-1 van Tweede Provincialer KVC Kessel-Lo 2000. Kessel-Lo is een deelgemeente van Leuven, waardoor de spelers en supporters geen verre verplaatsing hoefden te maken. De oefenmatch ging door in het Jeugdvoetbalcentrum Leuven in Kessel-Lo en startte al om 10u zodat de studenten van de amateurploeg 's middags nog konden studeren. De toegang was voor iedereen gratis.

OH Leuven wint met 12-1 in eerste oefenmatch

Terwijl Kessel-Lo vorig jaar nog vrij goed kon standhouden (5-0), slikten ze deze keer meer dan tien doelpunten. We kunnen hier natuurlijk weinig uit afleiden, maar het is toch alvast een lekkere start  voor OHL. Zeker als je weet dat sommige 'vergeten' jongens hun comeback maakten en enkele jonge jongens hun kans kregen. Zo kon Raphael Holzhauser, het afgelopen halfjaar uitgeleend aan de Duitse derdeklasser 1860 München, twee keer scoren. De 17-jarige belofte Mboko scoorde dan weer een hattrick, terwijl ook Nsingi, Maertens en Sagrado aan het kanon stonden. Sofiane Kiyine, die enkele maanden terug nog een vreselijke auto-ongeval meemaakte, speelde ook mee.

Holzhauser, Kiyine en Mboko OH Leuven

Voor alle duidelijkheid geven we alle spelers mee die minuten maakten. Ravet, Van Bost, Ngawa, Vlietinck, Mendyl, Kiyine, De Norre, Maertens, Idumbo, Toku, Nsingi. Schingtienne, Shkurti, Breugelmans, Malinov, Schrijvers, Holzhauser, Gilis, Acquah en Mboko. Die laatste scoorde dus als 17-jarige knul een hattrick tegen Kessel-Lo. “Vorig jaar verloren we met 5-0,maar waren we minder aan de bal. Nu viel de score zwaarder uit maar hadden we veel meer de bal in eigen rangen. Alles leek ook binnen te vallen qua kansen bij hen. Ik ben wel blij met deze ervaring", klonk het bij Tweede Provincialer Kessel-Lo 2000. Toch een opvallende seizoensopener voor beide ploegen!

Dit was ongetwijfeld de mooiste goal van de ochtend: