1B-speler mist penalty en is uitgeschakeld op de Gold Cup: "Why on earth would he take a penalty?"

Wie de Challenger Pro League een beetje volgt, zal ongetwijfeld weten wie Liam Fraser is. De Canadees werd in de winter van 2022 naar Deinze gehaald, toen een heuse stunt. Fraser kwam als Canadees international naar 1B en had een marktwaarde van €1,5 miljoen, waarmee hij meteen één van de waardevolste spelers uit de competitie werd. Hij groeide er uit tot een vaste waarde en is nog steeds van de partij bij Canada. Dat was op de Gold Cup niet anders.

Liam Fraser vs USA

In de kwartfinale tegen de Verenigde Staten werd Canada echter uitgeschakeld na strafschoppen. Fraser mocht in de tweede helft invallen en een strafschop nemen in de penaltyreeks, maar miste. De middenvelder van Deinze kreeg zo veel kritiek en hieronder hebben we dan ook enkele tweets gebundeld. Opvallend: Fraser werd pas last-minute opgeroepen na een blessure van een andere Canadees. Belangrijk om te vermelden is dat de sterspelers (Buchanan, David, Davies...) niet van de partij waren.

"Ik wil Cavallini en Fraser nooit meer in een Canada-shirt zien" 

"Canada dat Liam Fraser zonder ervaring om penalty's te trappen, toch een strafschop laat nemen en die vervolgens mist, zou wel eens het meest Canadese ooit kunnen zijn. Liam Fraser is de zwakste speler van de kern en werd enkel last-minute opgeroepen na een blessure"

"Liam Fraser is zo'n afzichtelijke voetballer, holy sh*t" 

"Waarom zou Liam Fraser in hemelsnaam een penalty nemen?" 

"Liam Fraser een penalty laten nemen, is een f*cking grap" 

"Liam Fraser die een penalty neemt, is op het randje van kotsen"

"Liam Fraser en Brym mogen nooit meer opgeroepen worden. Er zijn betere opties dan hen" 

Liam Fraser vs Guatemala

Ook in de groepsfase speelde Fraser al een dramatische partij tegen Guatemala, het nummer 116 van de FIFA-ranking als tegenstander. De Canadese middenvelder werd al aan de rust vervangen. 

"Hoe is het mogelijk dat Herdman Liam Fraser selecteert boven Choinere?"

"Liam Fraser start boven Loturi, denk daar even over na."

"Ik snap echt niet waarom Liam Fraser een van de favorietjes is van John Herdman."

"Liam Fraser zou niet op het veld moeten staan."

"Liam Fraser kan het tempo van de match niet aan."

Ook interessant