Throwback! Thibaut Courtois kotst van Frans voetbal na verloren WK-match: "Antivoetbal gespeeld!"

Het is vandaag, 10 juli 2023, exact vijf jaar geleden dat de Rode Duivels op het WK in Rusland onderuit gingen tegen buurland Frankrijk. Samuel Umtiti scoorde in het begin van de tweede helft het enige doelpunt. Een pijnlijke nederlaag, vooral omdat de Fransen niet beter waren dan ons. De Belgen werden gezien als de best voetballende ploeg op het WK, maar werden dus geen wereldkampioen. We herinneren ons nog allemaal het interview van Thibaut Courtois na de wedstrijd.

Frankrijk-België WK 2018

Eerder schreef Voetbalflitsen al een artikel met de opstelling van toen. Uiteraard stond Thibaut Courtois tussen de palen, die zich enkel op hoekschop gewonnen moest geven na een kopbal van Umtiti. De rest van de wedstrijd was echter niet om over naar huis te schrijven. De Rode Duivels konden hun spel niet opdringen wegens het verdedigende voetbal van Frankrijk. En die aanpak, inclusief veel tijdrekken, werd uiteraard niet gesmaakt door alle Belgen. Na de wedstrijd was onze nationale doelman dan ook vlijmscherp voor de aanpak van Frans bondscoach Didier Deschamps.

Thibaut Courtois Frankrijk

“Frankrijk heeft antivoetbal gespeeld. Ik heb nog niet meegemaakt dat een spits zover van doel speelt. Het is hun goed recht om zo te spelen, want ze weten dat wij het daar moeilijk mee hebben. Maar het is niet mooi om te zien. Deze ploeg was niet beter dan ons. Frankrijk verdedigde goed, maar dat is het ook. Details hebben beslist. Ik was er eigenlijk liever uitgegaan tegen Brazilië dan tegen dit Frankrijk. Ook de scheidsrechter heeft helemaal niet goed gefloten. De Fransen wonnen veel te veel tijd en hij floot een duidelijke fout op Eden niet.”, aldus Thibaut Courtois. Later excuseerde de doelman zich nog voor deze felle uitspraken richting de Fransen.

thibaut courtois frankrijk belgië wk 2018

Eden Hazard Frankrijk

Ook Eden Hazard gaf na die befaamde wedstrijd een stevig interview: “Ik verlies liever met dit België dan dat ik win met dit Frankrijk. Ze spelen misschien niet goed, maar verdedigen wel sterk en zijn zeer efficiënt. We hebben hun zwakke punt niet gevonden. Dat kleine moment van magie dat nodig is om te scoren, was er niet. We hebben een fantastisch Belgisch team gezien en zijn geëlimineerd door een team dat meer solide was dan ons. We hebben getoond over een zeer mooi elftal te beschikken. We mogen fier zijn op hetgeen we gepresteerd hebben. Als kapitein ben ik blij deel uit te maken van dit team", aldus kapitein Eden Hazard.

Bekijk hier het stevig interview met Thibaut Courtois (in het frans):

Ook interessant