Voorbeschouwing Genk-Anderlecht: alles wat je moet weten!

De Cegeka Arena is op zaterdagavond het decor van een levensbelangrijke wedstrijd in de Champions' play-offs. KRC Genk, dat ter nauwer nood in play-off 1 terecht kwam en met 7/9 daar niet misstaat, neemt het thuis op tegen de leider RSC Anderlecht. Paars-wit won al tegen Antwerp en Union, maar ging pijnlijk de boot in tegen Club Brugge. Lukt het deze keer wel om op verplaatsing te winnen?

Opstelling KRC Genk

Vrancken kiest voor de volgende elf namen. Vandevoordt start zoals gewoonlijk in doel. McKenzie, Sadick en Cuesta vormen de defensieve linie met Fadera en El Ouahdi op de wingbacks. Heynen is nog steeds afwezig, dus het middenveld bestaat uit Hrosovsky en Galarza. Het duo El Khannous en El Hadj spelen achter Tolu, die al twee keer trefzeker was in de play-offs.

Opstelling RSC Anderlecht

RSCA-trainer Brian Riemer moet twee noodgedwongen wissels maken in vergelijking met de overwinning tegen Union van vorige week. Gattoni vervangt de geschorste Zeno Debast, terwijl Amuzu op links in de ploeg komt voor de geblesseerde Thorgan Hazard. Schmeichel blijft in doel met Sardella en Augustinsson op rechtsachter en linksachter respectievelijk. Vertonghen vormt centraal achterin een duo met Gattoni. Rits, Leoni en Stroeykens vormen het paars-witte middenveld. Dreyer opereert opnieuw vanaf rechts, Amuzu dus op links en Dolberg zal net als vorige week weer hongerig zijn naar zijn doelpunt.

Meer lezen over deze topper? Klik hier