Voorbeschouwing AA Gent-KV Mechelen: alles wat je moet weten!

AA Gent en KV Mechelen liepen beide play-off 1 op de laatste speeldag mis. Beide ploegen hebben hun zinnen dan maar gezet op de eerste plek in play-off 2, die misschien nog een weg naar Europees voetbal kan betekenen. De Oost-Vlamingen wonnen de eerste twee wedstrijden vlot, maar struikelden in Leuven. Mechelen in play-off 2 is een garantie op doelpunten: alle drie hun matchen eindigden op 3-2, twee daarvan in hun voordeel.

Opstelling AA Gent

Hein Vanhaezebrouck kiest in doel opnieuw voor Davy Roef. Voor hem spelen Samoise, Watanabe, Kandouss, Torunarigha en Archie Brown in een vijfmansdefensie. Op het middenveld spelen kapitein De Sart en doelpuntenmachine Gandelman. Hong speelt in steun van de twee diepe spitsen Tissoudali en Fernandez-Pardo.

Opstelling KV Mechelen

Bij KV Mechelen krijgen we Coucke in doel met Bolingoli, Garananga, Bates, Cobbaut en Foulon in de defensie. Beide teams komen dus met vijf verdedigers aan de aftrap, maar in balbezit zullen de vleugelverdedigers wel opstomen om zo een driemansdefensie te vormen. Schoofs en Konaté bezetten het middenveld met Storm en Mrabti op de flanken. Slimani maakte vorige week zijn eerste doelpunt voor KV en start opnieuw in de spits. 

Meer lezen over dit duel? Klik hier