Het kan wel degelijk: enkel zo is België géén reekshoofd op het EK in Duitsland volgend jaar

Er is al heel veel gezegd en geschreven over de kwalificatiecampagne van de Rode Duivels voor het EK in Duitsland. Zeker nu er met Domenico Tedesco een nieuw gezicht aan het roer staat. Door gekende omstandigheden eindigt België-Zweden van maandagavond op een gelijkspel, waardoor België 17 op 21 heeft. Is dat genoeg om reekshoofd te zijn? Wellicht wel, maar toch altijd opletten.

België reekshoofd EK 2024

Op het EK 2024 zullen er zes poules zijn, dus zijn er evenveel reekshoofden nodig. Gastland Duitsland hoort daar sowieso bij, waardoor er nog maar vijf plekjes overblijven. Naar wie gaan die plekjes, vraag je je wellicht af? Wel, die gaan naar de groepswinnaars van de kwalificatiepoules. Dat zijn er uiteraard meer dan vijf, maar het zijn de vijf landen die de meeste punten haalden. Momenteel staat België derde, maar we zakken wellicht nog enkele plaatsen. Handig om weten: bij kwalificatiepoules met zes landen worden de matchen tegen de laatste in de stand afgetrokken.

Wie gaat naar EK 2024 als reekshoofd?

België telt respectievelijk één en twee punten meer dan Engeland en Spanje, maar beide landen hebben een match minder gespeeld. De kans is heel groot dat ze nog over de Rode Duivels springen. Daardoor belanden ze op plaats vijf. Normaal gezien zou België genoeg hebben aan een overwinning tegen Azerbeidzjan om groepswinnaar te worden, maar best spreken we nog even met twee woorden. Hongarije kan bij een 6 op 6 tegen Bulgarije en Montenegro nog op gelijke hoogte komen, maar dan moeten ze wel een verschil in doelpuntensaldo van +6 zien goed te maken. Met andere woorden: Hongarije mag niet veel scoren komende maand. Fingers crossed!

Dit zien we liefst niet te graag gebeuren:

Ook interessant