Wie is Lovro Majer, 24-jarig talent van Kroatië van €22 miljoen en al scorend op het WK in Qatar?

Voor wie onder een steen heeft geleefd de afgelopen dagen: momenteel wordt in Qatar de Wereldbeker voetbal gespeeld. Het summum voor elke voetballer én voetbalfan. Naar vierjaarlijkse traditie valt het oog van vele fans op talenten, die kunnen doorbreken op het WK. Eén daarvan is Lovro Majer. De Kroaat is een van de tegenstanders van de Rode Duivels, dus best passen ze goed op hun tellen.

Wie is Lovro Majer Kroatië WK Qatar?

België staat donderdagmiddag voor een aartsmoeilijke opdracht: de Rode Duivels moeten het stevige Kroatië kloppen om door te stoten naar de 1/8e finales. Bij Kroatië loopt er echter heel wat talent rond. Een man om in de gaten te houden: Lovro Majer. Majer is een 24-jarige aanvallende middenvelder, die uitkomt voor het Franse Stade Rennes. Voor Belgen Doku en Theate dus zeker geen onbekende. Majer stond in Kroatië al tijden bekend als een groot talent en in de zomer van 2021 kwam Stade Rennes hem voor €12 miljoen wegplukken bij Dinamo Zagreb. 

Lovro Majer marktwaarde en statistieken

Tussen 2018 en 2021 maakte Majer het mooie weer voor Kroatisch recordkampioen Dinamo Zagreb, dat al enkele maanden op weg lijkt naar een nieuwe titel. Majer speelde 99 keer voor Zagreb, waarin hij 19 keer raak trof en 25 assists afleverde. Dat was Stade Rennes dus niet ontgaan. Dit seizoen is hij echter geen basisspeler: in dertien Ligue 1-duels kwam hij zes keer aan de aftrap. Op 19-jarige leeftijd maakte hij al zijn debuut voor de nationale ploeg: hij zit nu aan dertien interlands en scoorde daarin vier keer. Op het WK deed hij op speeldag twee de netten trillen tegen Canada. Zijn marktwaarde staat momenteel op €22 miljoen.

Majer kan echt wel een aardig potje voetballen:

Ook interessant