WTF! Afrikaans land wint met 0-10 (!) van kneusje, 4 verschillende ex-JPL-spelers aan het kanon!

Er werd niet alleen gespeeld in de Nations League maandagavond. Zo viel er in een kwalificatiematch voor de Afrika Cup of Nations van 2023 een monsterscore te noteren!. Nigeria versloeg maandagavond Sao Tomé en Principe met maar liefst 0-10. Heel wat ex-Jupiler Pro League-spelers lieten zich gelden; Voetbalflitsen bekeek het even van dichterbij.

Sao Tomé en Principe

Het ging om de tweede wedstrijd in de poulefase voor kwalificatie voor de Afrika Cup van 2023. Nigeria zit een poule met Guinea-Bissau, Sierra Leone en dus ook Sao Tomé en Principe. De eerste wedstrijd won Nigeria nipt met 2-1 van Sierra Leone, maar nu werd het een monsterscore: 0-10! We moeten eerlijk zijn: Sao Tomé en Principe, de kans dat je er al ooit van gehoord hebt is erg klein. Dat is een landje voor de westkust van Afrika met iets meer dan 200.000 inwoners. Het Santomees voetbalelftal staat 183ste op de FIFA-wereldranglijst.

Ex-JPL-spelers

Heel wat ex-JPL-spelers stonden maandagavond aan het kanon. Victor Osimhen (ex-Charleroi) scoorde vier goals, Terem Moffi (ex-KV Kortrijk) twee goals. Ook Moses Simon (ex-Gent) en Emmanuel Dennis (ex-Club Brugge) scoorden elk één keer. De andere goals stonden op naam van Oghenekaro Etebo en Ademola Lookman. Opvallend: Cyriel Dessers bleef 90 minuten lang op de bank! Nigeria is niet geplaatst voor het WK, Australië dan weer wel...

Alle goals kan je hier bekijken: