Wie is Marvin Ogunjimi, ex-Rode Duivel en ooit gouden aanvalsduo met Jelle Vossen bij KRC Genk?

Doet de naam Marvin Ogunjimi jou nog een belletje rinkelen? De nu 35-jarige Belgische aanvaller was ooit een cruciale pion binnen de kampioenenploeg van KRC Genk en zou ook even schitteren als Rode Duivel. Tegenwoordig is hij actief in Tweede Provinciale bij Nielse SV. Voetbalflitsen stelt hem graag even voor, want bij de jongere lezers is hij misschien minder bekend.

Wie is Marvin Ogunjimi?

Marvin Olalekan Ogunjimi werd geboren op 12 oktober 1987 in Mechelen, maar heeft ook Nigeriaanse roots. Zijn opleiding genoot hij bij SK Rapid Leest, RBC Roosendal, KRC Mechelen en KV Mechelen. In juli 2004 pikte KRC Genk hem transfervrij op en daar zou hij uiteindelijk de beste periode uit zijn carrière meemaken. Aanvankelijk werd Ogunjimi nog uitgeleend aan RKC Waalwijk, maar tussen 2008 en 2011 zou de aanvaller drie prachtige jaren beleven in Genk. Zijn hoogtepunt? Als basisspeler kampioen worden met de limburgers in het seizoen 2010/2011. Ogunjimi zou in dat seizoen maar liefst achttien goals maken in 38 wedstrijden.

Jelle Vossen en Marvin Ogunjimi waren ooit nog een gouden duo bij KRC Genk:

Ogunjimi's reis rond de wereld

In 2011 versierde Ogunjimi een knappe transfer naar het Spaanse Mallorca. Dat avontuur mislukte, want de Nigeriaanse Belg zou er maar acht matchen spelen. Na uitleenbeurten aan Standard, Beerschot en OH Leuven, trok hij in 2014 transfervrij naar het Noorse Stromsgodset. Het zou het begin worden van een reis rond de wereld, want Ogunjimi speelde nadien voor Suwon FC (Zuid-Korea), Ratchaburi FC (Thailand), KF Skënderbeu (Albanië), Okzhetpes (Kazachstan), MVV (Nederland), Dynamo Brest (Wit-Rusland), Sai Gon FC (Vietnam).

Nielse SV

In december 2018 zou Marvin Ogunjimi terugkeren naar België. Na enkele onsuccesvolle jaren in het buitenland tekende hij een contract bij amateurploeg KSK Lierse Kempenzonen. Momenteel is hij nog steeds actief in het Belgisch amateurvoetbal, zij het dan in Tweede Provinciale bij SV Nielse. Tussentijds kwam hij ook nog uit voor Patro Eisden en RAEC Mons 44. Het moet gezegd zijn, na zijn topperiode bij Genk op jonge leeftijd kon hij nergens anders echt uitblinekn. Zijn stempel als Belgisch toptalent kon hij zo niet echt drukken in het buitenland.

Marvin Ogunjimi Rode Duivel

Marvin Ogunjimi is tegenwoordig ook actief als assistent-trainer van Jong KVM, de belofteploeg van KV Mechelen. Verder heeft hij ook een eigen voetbalschool in het Mechelse, terwijl hij zelf in Willebroek woont. Wist jij trouwens dat hij een ex-Rode Duivel is? Zo onaardig deed hij het niet bij de Belgische nationale ploeg, want Ogunjimi scoorde maar liefst vijf keer in zeven partijen. Spelen deed hij tegen Kazachstan (2x), Oostenrijk (2x), Turkije, de USA en Duitsland. Zijn debuut? Een invalbeurt op het veld van Kazachstan, waar hij meteen twee keer scoorde. Het hoort allemaal thuis in het seizoen 2010/2011, het beste seizoen ooit van de toenmalige Genk-spits.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link