Wat een verval! Stadion werd ooit nog gebruikt in de 2e Klasse, nu dient het als ... wei voor paarden

Het Belgische voetbal kent heel wat speciale stadions in de amateurreeksen. Sommige stadions worden tot op de dag van vandaag nog gebruikt, maar andere stadions vergaan het een stuk minder. Zo is er het stadion van Cercle Tongeren, vroeger nog gebruikt als decor voor wedstrijden in de Tweede Klasse. Maar tegenwoordig wordt het veld alleen nog gebruikt als een wei voor enkele paarden.

Cercle Tongeren

Cercle Tongeren werd in 1908 opgericht. In 1925 speelde de club voor het eerst in Tweede Klasse. De ploeg uit Tongeren schommelde enkele jaren tussen Tweede en Derde Klasse, tot ze in 1941 opnieuw een vaste waarde werden in Tweede Klasse. In de jaren 50 zakte de club helaas opnieuw weg, het degradeerde zelfs naar Vierde Klasse. In 1969 volgde er uiteindelijk een fusie met Patria FC Tongeren en zo werd KSK Tongeren geboren. Bij die fusie trokken ze ook naar het stadion van Patria FC Tongeren. Tussen 1981 en 1983 was het zelfs twee seizoenen actief in de hoogste klasse. In de loop der jaren ondervond de club heel wat moeilijkheden en in 2014 moest het zelfs een nieuwe fusie aangaan. Deze keer fusioneerde het met KV Heur VV en zo ontstond KFC Heur-Tongeren, dat tegenwoordig in Tweede Nationale speelt.

Paardenwei

Het oude stadion van Cercle Tongeren staat er tot op de dag van vandaag nog steeds. Hoewel er al jaren niet meer in gevoetbald is, staat de tribune er nog altijd. Maar de natuur is het stadion stilletjes aan aan het overnemen. Zo staan er geen supporters meer op de tribune, maar enkel nog planten. Daarnaast dient het veld nu als paardenwei. Wat een spijtig verval!

Cercle Tongeren stadion