Deze Belgische amateurclub verkozen tot beste amateurclub van Europa: 34 verschillende nationaliteiten

Ik Dien, een amateurclub uit Edegem, is onlangs uitgeroepen tot de beste amateurclub van Europa. Op de jaarlijkse 'UEFA Grassroots Awards' viel de prachtige club in de prijzen. Daarmee wordt de excellentie, het leiderschap en de uitzonderlijke inzet en toewijding van Europese clubs op vlak van grassroots voetbal gevierd en erkend. Het is voor het eerst dat een Belgische club de Award ‘Beste amateurclub’ wint.

Beste amateurclub van Europa

Wat Ik Dien zo uitzonderlijk maakt is dat ze exclusief draait op vrijwilligers, geen inkomgeld vraagt en dat geen enkele voetballer binnen de club betaald wordt. De club heeft die eer volgens het juryrapport te danken aan haar uitzonderlijke werking, gesteund op enthousiaste vrijwilligers en een voetbalaanbod voor iedereen.

Ik Dien

De club telt 819 leden, waarvan 693 spelers verdeeld over 46 ploegen en met 34 verschillende nationaliteiten. Maar liefst om en bij de 15% zijn dames en meisjes. De jongste speler is 4 jaar en de oudste 85 jaar. Op de prijsuitreiking zei voorzitter en oud-speler/coach Ludo Frans het volgende: "Beste amateurclub van Europa. Eigenlijk niet te geloven, hé! En dan hebben ze nog niet eens onderzocht hoe goed wij wel kunnen voetballen! We zijn een warme familieclub. We trainen om te winnen, maar spelen voor het plezier!”.

Ik dien grassroots awards amateurclub

Ook interessant