Wie is Eliot Matazo, 21-jarig talent van Monaco dat actief is op het EK U21 met België?

Velen denken dat het voetbalseizoen 2022-2023 er volledig opzit, maar niets is minder waar. Er staat namelijk nog een Europees Kampioenschap voor beloften op het programma. De U21 van België wist zich te kwalificeren en begint haar campagne op 21 juni tegen de Noorderburen uit Nederland. Jacky Mathijssen kan rekenen op een bijzonder stevige selectie, die zeker met ambitie naar Georgië en Roemenië trekt. Eén van die jonge snaken is Eliot Matazo; leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Eliot Matazo België EK U21?

Eliot Matazo is een Belgische, actieve voetballer die onder contract staat bij AS Monaco en momenteel actief is met de Belgische U21 op het EK in Georgië en Armenië. Matazo is geboren op 15 februari 2002 en is op moment van schrijven 21 jaar. De geboren Sint-Lambrechts-Woluwenaar werd opgeleid bij Anderlecht en hoort bij de bekende generatie van het jaar 2002, waar ook Sardella, Doku, Kana en El Hadj bij hoorden. Paars-wit wilde Matazo op z'n zestiende een profcontract geven, maar dat wimpelde hij af. Daarna koos hij voor een avontuur bij AS Monaco, waarvoor hij in 2018 tekende.

Eliot Matazo AS Monaco

Matazo speelde aanvankelijk in de jeugdreeksen, maar mocht op 27 september 2020 zijn debuut maken in de hoofdmacht, onder leiding van Niko Kovac. Later nam Philippe Clement over, maar in zijn eerste maanden mocht hij maar twee keer starten. Het seizoen dat daarop volgde was succesvoller, maar toch schipperde de Belg tussen bank en basis. Dat was ook het afgelopen seizoen niet anders. Ondertussen verzamelde Matazo wel al 72 matchen in de Ligue 1 en heeft hij een marktwaarde van €7 miljoen.

Matazo over zijn toekomst bij de Rode Duivels: