Wie is Koni De Winter, 21-jarig Belgische belofte van Juventus die meedoet aan het EK U21?

Het Europees Kampioenschap onder 21 jaar gaat woensdag 21 juni officieel van start. De Belgische beloften zitten in een poule met Georgië, Nederland en Portugal en mikken op een Olympisch ticket. Eén van de sterkhouders achterin moet Koni De Winter worden, de verdediger van Juventus die afgelopen seizoen werd uitgeleend aan Empoli. Wij bij Voetbalflitsen stellen hem graag nog even voor, want hij is eveneens een toekomstige Rode Duivel.

Wie is Koni De Winter?

Koni De Winter werd op 12 juni 2002 geboren in Antwerpen en is op moment van schrijven 21 jaar oud. De Belgische, actieve voetballer van Juventus werd afgelopen seizoen uitgeleend een Empoli in de Serie A. De Winter begon pas op z'n elfde met voetballen (bij Sparta Linkeroever), maar al snel was het duidelijk dat hij over bakken talent beschikte. De Antwerpenaar speelde daarna voor City Pirates, Lierse en Zulte Waregem, alvorens in 2018 voor Juventus te kiezen. De Winter kwam in het verleden ook in de nationale jeugdreeksen van België aan bod: hij speelde al elf keer voor de Belgische U21 en mag straks als titularis naar het Europees Kampioenschap onder 21 jaar. Hij wordt ook gezien als een toekomstige Rode Duivel. Alles over het EK U21 kom je in dit artikels trouwens te weten.

Koni De Winter Juventus en Empoli

De Winter staat in Turijn te boek als een groot talent. De centrale verdediger doorliep in Italië meerdere jeugdreeksen. Met de U19 speelde hij ook drie matchen in de Youth League. Eén jaar later groeide hij al uit tot kapitein van die ploeg. In 2021 stroomde hij uiteindelijk door naar de beloften. Om verder te evolueren besloot De Oude Dame om De Winter afgelopen seizoen bij Empoli te stallen. Als hij fit was, begon hij er vaak in de basis en kon hij geregeld indruk maken. Volgend seizoen hoopt De Winter op zijn kans bij de A-ploeg van Juventus.

Koni De Winter interesse Club Brugge

Vorige zomer toonde Club Brugge al interesse in de diensten van Koni De Winter, maar blauw-zwart ving toen bot: "Ik apprecieer dat enorm, maar een Belgisch avontuur vond ik op dit moment niet zo interessant. Empoli is perfect: de club staat erom bekend jonge spelers kansen te gunnen. Dat is exact wat ik nodig heb: ik wil elke week speelminuten maken. Juventus ziet in mij een sterkhouder voor de toekomst. Dat doet deugd.", klonk het bij Koni De Winter.

Koni De Winter fan van Antwerp

Hoewel Club Brugge al vaak geïnteresseerd was in De Winter, ligt zijn hart toch vooral bij Antwerp: "In het Belgische voetbal ben ik supporter van Antwerp. Het is de club van mijn stad. Ik heb ook vrienden die supporter zijn. Toen ik jong was, ging ik zelf wel eens kijken op De Bosuil, maar toen speelde de club nog in tweede klasse. Ondertussen is er veel veranderd. Of ze ooit al naar mij geïnformeerd hebben? Niet dat ik weet?", besluit de Belgische verdediger. Niet onlogisch gezien hij werd geboren in Antwerpen.

Afgelopen seizoen hield Koni De Winter onder meer een clean sheet tegen Inter.

Koni De Winter wordt vaak vergeleken met Nathan Aké van Manchester City. De marktwaarde van de Juventus-verdediger bedraagt op dit moment vier miljoen euro.