Vorig jaar nog Club Brugge-target, nu LOS topschutter in Bundesliga, 10 goals na 5 duels: "GOAT!"

Doet de naam Serhou Guirassy je een belletje rinkelen? De aanvaller stond in de zomer van 2022 hoog op het lijstje van Club Brugge, maar Verhaeghe en co haakte af door het hoge prijskaartje van 15 miljoen euro. Club haalde voor dat bedrag Yaremchuck en Guirassy trok naar Stuttgart. Club zal ongetwijfeld spijt hebben van deze beslissing, want de Guinese spits scoorde vrijdagavond zijn tiende doelpunt in vijf wedstrijden. Straffer nog: daarmee staat Stuttgart op een verassende eerste plaats in de Bundesliga met 12/15. 

Guirassy vs Darmstadt

In de thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Darmstadt won Stuttgart met 3-1. Guirassy scoorde tweemaal en gaf ook nog eens de assist bij het openingsdoelpunt. Dat is een stuk beter dan Thiago, die bij Club Brugge opnieuw kritiek kreeg. Met deze doelpunten evenaart hij zelfs het record van Robert Lewandowski. De aanhang van de Duitse club en heel voetbalminnend Europa bejubelt deze ongelooflijke prestatie. Voetbalflitsen zette enkele tweets van de fans op een rijtje.

"Al 10 goals in de Bundesliga voor Guirassy in 5 speeldagen. Compleet gestoord"

"Stuttgart heeft definitief bewezen dat ze een oog voor talent hebben. Guirassy heeft zich sterk ontwikkelt en is het belangrijkste onderdeel van het team geworden"

"Deze man heeft Lewandowski zijn record geëvenaard (10 goals in de eerste 5 matchen)"

"Serhou Guirassy is te sterk in voetbal"

"Guirassy is zo sterk dit seizoen..."

"Guirassy, 5 matchen en 10 goals, het is al de beste speler in de geschiedenis van Guinee"

Ook interessant