Marokkaanse fans LYRISCH over KRC Genk-revelatie: "Onthoud zijn naam"

Op 13 november ging KRC Genk op bezoek in het Lotto Park en daar werd vrij eenvoudig gewonnen van Anderlecht. 0-2 was de stand na 90 minuten en belangrijke pion bij de twee doelpunten was Bilal El Khannouss. Bij zowel het eerste als bij het tweede doelpunt was de Marokkaan opnieuw van goudwaarde voor het team van Wouter Vrancken. Dat zagen ook de Marokkaanse voetbalfans: 

Marokkaanse voetbalfans over El Khannouss

"Ongelooflijke wedstrijd van El Khannouss ik kijk ernaar uit wanneer hij zijn plaats kan opeisen"

"El Khannous moet strijd aangaan met Ounahi, Harit en Chair denk ik."

"Bilal El Khannouss speelt misschien niet veel in deze WK-campagne, maar de hele ervaring zal hem zeer ten goede komen. Het talent van de 18-jarige middenvelder ontwikkelt zich snel en ik ben er zeker van dat hij in de nabije toekomst een belangrijke rol zal spelen voor de Atlas Lions."

"Onthoud zijn naam" 

"El Khannous is heel sterk" 

"Tweede belangrijke sleutelpass van El Khannous is onwaarschijnlijk"  

Bilal El Khannouss

Bilal El Khannouss is een 18-jarige Marokkaan met Belgische roots die werd geboren op 10 mei 2004 in Strombeek-Bever. Tegen Club Brugge maakt hij op 24 juli 2022 zijn eerste minuten van het nieuwe seizoen. Vorig seizoen mocht hij ook al zeventien minuten opdraven in een Play-Off 2-wedstrijd met KRC Genk, toen verving hij Kristian Thorstvedt. Maar wie is dit groot talent uit de Jupiler Pro League nu echt?

Talent

El Khannouss is een Marokkaans jeugdinternational, maar kwam ook al uit voor de Belgische jeugdreeksen. In november werd hij opgeroepen voor het WK in Qatar. In de zomer van 2019 ruilde hij de jeugd van RSC Anderlecht, waar hij tien jaar speelde, in voor die van de Limburgers. Momenteel heeft El Khannouss al een marktwaarde van 4,5 miljoen euro. Zijn contract werd op 27 juni 2022 verlengd tot 30 juni 2026, dan zal hij 22 jaar oud zijn én misschien wel miljoenen waard. Hetzelfde kan het geval zijn bij Luca Oyen, die helaas nu wel een zware blessure heeft opgelopen.

Belgische Marokkaan

Vorig seizoen was de creatieve nummer 10 met een dominant spel mee verantwoordelijk voor de titel van de U21. Dimitri de Condé omschreef hem als volgt: "Hij is een uniek type speler, technisch zeer vaardig en weet met één splijtende pass spelers voor het doel te brengen". El Khannouss stond ook op de radar van internationale topclubs, maar Genk slaagde er dus in om het contract van de Belgische Marokkaan te verlengen. Bij Voetbalflitsen maken we graag kennis met de grote talenten uit de Jupiler Pro League. Nog zo'n andere speler is Laurit Krasniqi van Royal Antwerp FC.

Ook interessant