De 10 Belgen met de meeste Champions League-goals aller tijden: Lukaku komt op 1, Mertens op 2

Woensdagavond wist Lukaku zijn zeventiende doelpunt te maken in de Champions League. De Rode Duivel begon op de bank, maar scoorde in minuut 86 de winning goal voor Inter. Met dit doelpunt is Lukaku de Belg met het meeste aantal doelpunten aller tijden in de UEFA Champions League. Hij komt nu voor Dries Mertens die bij zijn oude liefde Napoli zestien keer kon scoren. Wij bij Voetbalflitsen hebben de tien Belgen met de meeste Champions League-doelpunten in een lijstje gegoten. Europacup I tellen we hierbij niet mee. De naam Champions League bestaat pas sinds 1992. 

Tien Belgen met de meeste UCL goals

Op plek één en twee vinden we Romelu Lukaku en Dries Mertens terug. Verder staan ook Eden Hazard en Kevin De Bruyne niet onverrassend in de lijst. Luc Nilis heeft negen doelpunten gemaakt in de Champions League. Zijn andere doelpunten vielen onder de Europacup I. De Brugse aanvoerder, Hans Vanaken, kon ook al negen keer prikken op het kampioenenbal. Naast Hans Vanaken is er plaats voor twee oud Club-spelers namelijk Wesley Sonck en Gert Verheyen. Daniel Van Buyten is misschien een wat verrassende naam in deze lijst. De verdediger vond vijf keer de weg naar doel in de Champions League. 

Voor de volledigheid geven we alle namen mee: Romelu Lukaku, Dries Mertens, Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Luc Nilis, Hans Vanaken, Wesley Sonck, Yannick Carrasco, Gert Verheyen en Daniel Van Buyten.

De 10 Belgen met de meeste UCL goals

Bekijk hieronder het zeventiende doelpunt van Lukaku in de Champions League. Hij steekt hiermee Dries Mertens voorbij.