Verrassend! Dit zijn de 10 meest waardevolle spelers in 1B ... 19-jarige Braziliaan op kop!

Dit weekend staat de tweede speeldag in de Challenger Pro League op het programma. Het is dit seizoen een nieuw format met de integratie van vier belofteploegen. Dat zorgt er ook voor dat er heel wat talenten in de Belgische Tweede Klasse, want zo blijven we het toch officieus noemen, voetballen. Voetbalflitsen maakte een lijstje met de tien meest waardevolle spelers in 1B, met daarbij heel wat jonge, maar vooral onbekende namen. Een overzicht.

Meest waardevolle spelers in de Challenger Pro League

De meest waardevolle speler in de Challenger Pro League is Metinho van Lommel. Dat is een amper 19-jarige Braziliaan met een marktwaarde van maar liefst drie miljoen euro. Lommel is trouwens met vier spelers het best vertegenwoordig in dit lijstje. Zo heb je ook nog Zalan Vancsa, Cauê en Alex Granell. Vervolledigen het lijstje: Liam Fraser, Shion Homma, Stipe Radic, Mickaël Biron, Ilias Sebaoui en Lucas Ribeiro Costa. Heel wat namen om te onthouden, want de kans is zeer groot dat ze dit seizoen zullen uitblinken! Een andere speler om in de gaten te houden is de jonge Ethan Butera van RSC Anderlecht.

meest waardevolle spelers 1B

Lommel SK kreeg dit seizoen een nieuw logo, maar ook hun velden werden vernieuwd. Kunnen ze dit seizoen kampioen worden in de Challenger Pro League?