Wie is Erik Lambrechts, Belgische scheidsrechter die debuteerde in UCL?

Erik Lambrechts is een 39-jarige Belgische scheidsrechter die al jaren meedraait op het hoogste niveau. Nadat we eerder al de andere referees voorstelden, zoals bijvoorbeeld Nathan Verboomen, vonden we dit nu het ideale moment om Lambrechts wat beter te leren kennen. De man wordt namelijk gezien als één van de beste scheidsrechters die ons land kent en debuteerde onlangs in de Champions League.

Wie is scheidsrechter Erik Lambrechts?

Erik Lambrechts werd geboren op 17 september 1984 in Leuven. Lambrechts voetbalde in zijn jeugd voor Kessel-Lo, de club waar hij nu als ref ook is aangesloten. Hij maakte zijn debuut als scheidsrechter in de Jupiler Pro League op 22 januari 2012, hij was toen 27 jaar oud en floot er de wedstrijd tussen Sporting Lokeren en Lierse SK. Zijn Europees debuut volgde in het seizoen 2014/2015, hij floot toen namelijk de Europa League-voorrondematch tussen Sligo Rovers en Rosenborg BK. Op dit moment wordt hij nog altijd als officieel FIFA en UEFA-scheidsrechter erkend en mag hij Europees fluiten. Op 6 mei 2019 werd Erik Lambrechts verkozen tot scheidsrechter van het jaar in België. Lambrechts is geen full-time scheidsrechter. Hij combineert die job met zijn functie als recruitment & retention officer bij Voetbal Vlaanderen, zo draait een groot deel van zijn leven rond voetbal.

Balans van zijn gefloten wedstrijden

In zijn carrière floot Erik Lambrechts tot nu toe zo'n 220 wedstrijden in de Jupiler Pro League, 43 matchen in de Challenger Pro League (1B), vijftien partijen in de Croky Cup en ook drie matchen in de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse Tweede Klasse. Twee keer mocht hij de Belgische Supercup leiden. Ook in Europese matchen mocht hij al geregeld opdraven. Zo floot hij al meerdere kwalificatie- en pouelewedstrijden in de Conference en Europa League. Dit seizoen debuteerde Lambrechts zelfs in de Champions League. De Belg moest Manchester City-Young Boys Bern in goede banen leiden. De match eindigde op 3-0 voor de Citizens. Lambrechts gaf drie gele kaarten, één rode kaart voor de Zwitsers en een strafschop voor Man City (omgezet door Haaland). Het begin van een mooi verhaal in het kampioenenbal?

Vorig seizoen gaf Lambrechts nog een rode kaart aan Kompany, hier legt hij uit waarom.

Ook interessant