Wie is Alonzo Engwanda, 19-jarig talent van Anderlecht en kapitein van RSCA Futures?

Dat ze bij Anderlecht graag inzetten op jonge, talentvolle spelers is geen geheim. Hun fantastische jeugdwerking in Neerpede is daar niet vreemd aan. De laatste jaren passeerden er talloze talentjes, die doorbraken op het hoogste niveau. De verwachting is dus dat dat de komende jaren ook het geval zal zijn. Dat moet wel lukken, als je ziet dat de beloften - RSCA Futures - het zeer aardig doen bij hun debuut in de Challenger Pro League. Een van de sterkhouders van de jongerenploeg, is Alonzo Engwanda. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Alonzo Engwanda van Anderlecht en RSCA Futures?

Alonzo Engwanda is een Belgische actieve voetballer van Anderlecht, die uitkomt voor de RSCA Futures in de Challenger Pro League. Engwanda is geboren op 27 januari 2003 en is momenteel dus negentien jaar. De centrale verdediger speelt al jaren in de jeugdreeksen van Anderlecht, waar hij onder andere op het veld stond met Mario Stroeykens, Johan Bakayoko en Roméo Lavia. Dit seizoen is hij een vaste waarde bij de RSCA Futures: sinds halverwege oktober is hij niet meer uit de basiself te krijgen en droeg hij al verschillende keren de kapiteinsband.

Alonzo Engwanda nationale jeugdreeksen, contract en marktwaarde

Engwanda speelde in het verleden al voor de Belgische U15, U16, U19 en U20. Bij die laatste maakte hij in november van vorig jaar zijn officieel debuut. Coach Wesley Sonck liet hem in de oefeninterland tegen Noorwegen twaalf minuten opdraven. Engwanda staat bekend als een verdediger met goeie voetjes. Dat weet het bestuur ook, want in juli 2022 verlengden ze zijn contract bij paars-wit tot 2024. Zijn marktwaarde komt op dit moment neer op €400.000. Zien we hem dit seizoen eens in actie in 1A?

Enkele jaren geleden scoorde Engwanda op de KDB Cup tegen PSG de 4-0:

Ook interessant