Westerlo kampioen: dit is het parcours van KVC Westerlo en deze spelers blonken het meeste uit

Zaterdagavond verloor Westerlo met 2-1 tegen Lommel SK, maar door het verlies van rechtstreekse concurrent RWDM op het veld van Deinze is het toch kampioen. Na vijf seizoenen in 1B mag de Antwerpse club zich eindelijk weer opmaken voor de hoogste afdeling. Bij Voetbalflitsen hebben we het afgelegde parcours en de uitblinkers van het seizoen even op een rijtje gezet voor jou. 

KVC Westerlo

Westerlo staat al bijna een heel seizoen aan de leiding in 1B, maar de laatste weken was er toch wat titelstress. Zo verloor het in Virton en Lierse en kon het de titel ook zaterdagavond niet binnenhalen tegen Lommel. Gelukkig was er nog Deinze om Westerlo een handje te helpen.

Oktay Ercan

In 2019 werd Westerlo overgenomen door de Turkse investeerder Oktay Ercan. Hij investeerde meer dan tien miljoen euro in de infrastructuur en zorgde voor meer professionaliteit. "Er staat hier nu een mooi trainingscomplex. Eentje dat 1A-waardig is. We hebben een aparte fitnessruimte met mooie toestellen en we worden bijgestaan door diëtisten en een video-analist. Dat maakt een groot verschil", gaf Westerlo-middenvelder Van Eenoo eerder al aan. Ercan gaf aan dat het zijn bedoeling was om een familiale club te blijven, maar wel met hoge ambities. En dat is zeker en vast geslaagd. 

In de stand heeft Westerlo nu zeven punten voor op RWDM, die al zeker waren van barrages (tegen Seraing). Met nog twee speeldagen te gaan is Westerlo nu al zeker van promotie. Het kan de volgende twee wedstrijden dus volledig zonder stress spelen en stilaan uitkijken naar voetbal in 1A. 

Uitblinkers

Kampioen spelen, dat doe je niet zomaar. Je hebt een kern nodig die bestaat uit kwalitatief goede spelers, die in staat zijn om zich elke wedstrijd volledig te geven en zich telkens verbeteren. Dat is wat Westerlo dit seizoen had. Bij Voetbalflitsen hebben we enkele uitblinkers uitgelicht. Naar deze spelers zou je dus best uitkijken volgend seizoen in 1A, maar er zijn er uiteraard nog een pak.

Erdon Daci

Om te beginnen hebben we topschutter Erdon Daci. Met negen goals is het geen echte goalgetter, maar wel een gesel voor elke verdediging. Daci is amper 23 jaar en heeft nog veel potentieel. Vorige zomer kwam de aanvaller over van het Turkse Konyaspor.

erdon Daci

Lukas Van Eenoo

De draaischijf op het middenveld is ongetwijfeld Lukas Van Eenoo. De 31-jarige Belg heeft pakken ervaring in de Jupiler Pro League en brengt dat nu ook over op zijn ploegmaats bij Westerlo. Met zes assists is hij bezig aan een geweldig seizoen.

Lukas van eenoo

Maxim De Cuyper

Verder heb je nog Maxim De Cuyper. De linksachter wordt net als Thomas Van den Keybus en Tibo Persyn gehuurd van Club Brugge. De 21-jarige Belg brak dit seizoen echt door en zou volgend seizoen hetzelfde kunnen doen in 1A, voor beide clubs zou het het beste zijn moest De Cuyper nog een jaar langer bij Westerlo blijven.

maxim de cuyper