Dit is het Team of the Week in 1B: Deinze, Lommel, Lierse en Virton aanwezig

Niet alleen in 1A waren er afgelopen weekend spelers die het beste van zichzelf lieten zien, maar ook in 1B waren er enkele uitblinkers. Bij Voetbalflitsen wilden we deze spelers even in de verf zetten door ze in een TOTW te plaatsen, net zoals we voor 1A doen. Deze speeldag kende een aantal verrassende uitslagen, zoals de 3-0 overwinning van Deinze, de derde in de stand, tegen RWDM, de tweede in de stand. Zo werd Westerlo ondanks een 2-1 nederlaag tegen Lommel toch kampioen dit weekend.

Team of the Week 1B

Door de ruime 3-0 zege van Deinze tegen RWDM vinden we maar liefst vier spelers van hen terug. Zo hielden Viktor Boone, Denys Prychynenko en Liam Fraser de nul. Youssef Challouk, die volgend seizoen naar KV Kortrijk gaat, scoorde een mooi doelpunt. Lommel won verrassend met 2-1 van Westerlo, dankzij doelpunten van het Braziliaanse duo Diego Rosa en Caue Vinicius.

Bij Lierse Kempezonen hield Jens Teunckens de nul door maar liefst zeven reddingen te maken, uiteindelijk won Lierse met 2-0 van Waasland-Beveren na goals van centrale verdediger Kenneth Schuermans en ex-Zulte Waregem-aanvaller Jens Naessens. Het al gedegradeerde Virton won met 2-0 van Moeskroen door doelpunten van Hervé Kage en Souleymane Anne. 

TOTW 1B