WOW! Ploeg uit 2de Provinciale slikte amper 5 goals, niemand in Vlaanderen doet beter

's Gravenwezel-Schilde staat momenteel tweede in Tweede Provinciale A - Antwerpen. Na zestien wedstrijden hebben ze een totaal van 33 punten verzameld. Ze wonnen negen keer, verloren één keer en speelden zes keer gelijk. In deze zestien wedstrijden slikten ze amper vijf doelpunten, geen enkele Vlaamse ploeg uit Nationale of Provinciale doet beter. En weten dat ze nog niet eens eerste staan in hun reeks. Die eer is weggelegd voor FCS Mariekerke-Branst. V.C., terwijl Mortsel OG dan weer derde is.

's Gravenwezel-Schilde

De mannen van 's Gravenwezel-Schilde hebben al acht matchen na elkaar geen enkel doelpunt geslikt. Natuurlijk zijn de spelers zelf daar ook enorm tevreden over. de 26-jarige Anthony Laureyssens, één van de vaste waarden centraal achterin, reageerde enorm enthousiast: "We zijn echt wel op dreef aan het geraken. Zowel onze doelman als de defensie maakt er een erezaak van om de nul te houden. We voelen dat de ploeg veel vertrouwen heeft in de verdediging, het is aan ons om dat niet te beschamen." Hendri Laureyssens, de 23-jarige jongere broer van Anthony Laureyssens, speelt ook centraal achterin. "Het is enorm leuk om aan zijn zijde te spelen, zelfs speciaal. We gaan voor elkaar door een vuur en soms ben ik zenuwachtig in zijn plaats. Ik probeer hem op het veld zo goed mogelijk te helpen, bijvoorbeeld door steeds mijn rugdekking te verzorgen.", vertelde hij.

Fusie

SK 's Gravenwezel-Schilde heeft rood-zwart als clubkleuren, werd destijds opgericht als SK 's Gravenwezel in 1946 en heeft het stamnummer 1089. Hun thuiswedstrijden worden afgewerkt in het Frans Van Bauwel Stadion. Hun beste prestatie was in de jaren 70 toen ze vijfde eindigden in Vierde Klasse. In 2016 fusioneerde Gravenwezel met Schilde en zo ontstond dus deze samenwerking. Het stamnummer 4536 van Gravenwezel werd zo geschrapt.

's Gravenwezel-Schilde

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link