Stand van zaken: zo zien de Champions' play-offs er aan de rust uit!

Om 18u30 trapten KRC Genk, KV Mechelen, Cercle Brugge en KAA Gent hun wedstrijden af. Enkel Genk en Mechelen hebben hun eigen lot in handen: een overwinning is voor hen genoeg om een plekje in de Champions' play-offs te bemachtigen. Cercle Brugge en KAA Gent moeten hopen op puntenverlies van concurrenten. Wat het resultaat ook wordt, het belooft een razendspannende strijd te worden.

Gebeurtenissen eerste helft

Het openingsdoelpunt van deze vier wedstrijden viel bij Cercle Brugge. Alan Minda passeert makkelijk enkele RWDM-verdedigers en legt de bal panklaar voor Kévin Denkey die zijn 23ste doelpunt binnenduwt. Hiermee springen de West-Vlamingen over Genk en Mechelen naar de vijfde plek. Na twintig minuten komt Cercle Brugge zelfs 2-0 voor via Edgaras Utkus. Zo lijkt het zeker van de drie punten en is het enkel nog hopen op puntenverlies bij Genk en Mechelen.

Ook Gent doet wat het moet doen. Net voor minuut 40 kopt Fernandez-Pardo de bal voorbij Koffi voor de 1-0. Hiermee springt Gent over KV Mechelen, maar staat het door het gelijkspel van Genk nog altijd maar zevende. De ingevallen Gendelman maakt er een minuut later zelfs 2-0 van. AA Gent kwam enkele keren goed weg en mag vooral Davy Roef bedanken voor de vele reddingen in de eerste helft.

In de andere twee wedstrijden bleef het 0-0 na 45 minuten. KV Mechelen was de betere ploeg, maar kon geen grote kansen bijeen voetballen. Ook Genk kon nog niet scoren, maar blijft met een punt in de top zes.

Er is uiteraard nog een tweede helft waarin nog heel wat kan gebeuren. Benieuwd naar onze voorspelling