Voorbeschouwing: Genk? Mechelen? Cercle Brugge? Gent?... wie haalt het?

Bij het ingaan van de dertigste en laatste speeldag van het reguliere voetbalseizoen is er nog voor enkele clubs heel wat om voor te spelen. Hierdoor worden de wedstrijden die invloed kunnen hebben op elkaar tegelijkertijd gespeeld. Zowel Genk, KV Mechelen, Cercle Brugge als Gent hebben nog kans op een plekje in de Champions' play-offs. Ook voor Westerlo, Charleroi en OH Leuven is deze laatste speeldag van uiterst belang om de Relegation play offs te vermijden.

Westerlo - Genk

Wouter Vrancken moet noodgedwongen de onfortuinlijke Luca Oyen vervangen in zij basisopstelling. Doelpuntenmaker en matchwinner tegen Standard, Anouar Ait El Hadj vervangt hem op de linkerflank. Ook in de spits kiest de coach voor een ander type. Tolu Arokodare vervangt Yiro Sor. Vandevoordt blijft uiteraard in doel, Kayembe, McKenzie, Cuesta en El Ouahdi vormen de defensie. Heynen en Hrosovsky zijn het duo voor de verdediging. Goudhaantje Bilal El Khannous moet voor creativeit op het middenveld zorgen, terwijl Bonsu Baah met zijn snelheid de defensie van Westerlo het leven zuur moet maken.

OH Leuven - KV Mechelen

In vergelijking met de overwinning tegen Westerlo van vorige week voert Besnik Hasi één wissel door in zijn basiself. Garananga vervangt Walsh in de defensie. Coucke gaat vandaag op zoek naar zijn elfde clean sheet. Naast Garananga spelen Bates en Cobbaut. Daam Foulon zal weer heel wat runs maken op zijn linkerflank, terwijl Patrick Pflücke op rechts voor creativiteit moet zorgen. Mukau en Schoofs bezetten vandaag het middenveld met Hairemans en de man in vorm Kerim Mrabti voor hen. In de spits gaat Slimani ook vandaag op zoek naar zijn eerste doelpunt voor de Kakkers.

Cercle Brugge - RWDM

Cercle-coach Miron Muslic beschikt over zijn hele selectie en kan dus zijn beste ploeg opstellen. Groen-zwart moet winnen en hopen dat Genk en/of Mechelen punten laten liggen. Warleson speelt een topseizoen met tien clean sheets en drie assists op zijn naam. In de defensie spelen Utkus, Popovic, Daland en Nazinho. Hannes van der Bruggen komt terug in het middenveld na een weekje schorsing naast Da Silva Lopes en Lemaréchal. Minda en Somers zijn de mannen die vanop de flank iets zullen moeten forceren of een voorzet trappen naar Denkey in de spits.

Gent - Charleroi

In vergelijking met het knappe gelijkspel op Union wisselt Hein Vanhaezebrouck middenvelder Gendelman voor het Belgische talent Mathias Fernandez-Pardo. Hein verkiest Roef opnieuw boven Daniel Schmidt. In de verdediging zien we geen wissels met Brown, Torunarigha, Watanabe, Kandouss en Samoise in de basis, al zullen Archie Brown en Matisse Samoise tegen Charleroi waarschijnlijk hoger spelen. Sven Kums is nog steeds geblesseerd, dus is vormen Gerkens en De Sart het duo op het middenveld. Hong en Tissoudali zullen voor goals moeten zorgen.

Wij bij Voetbalflitsen waagden ons alvast aan een pronostiekje. Bekijk wie volgens ons de Champions' play-offs zal vervolledigen.