RSCA-fans furieus op arbitrage na penalty en rood voor Debast: "Verkocht!"

Anderlecht mocht na 45 minuten rusten met een 1-0 voorsprong. Het mocht daarvoor deels Dolberg, maar toch vooral Moris bedanken, die een schot van Sardella niet goed kon verwerken. Union weet wat het moet doen, maar wordt nu geconfronteerd met een eventuele 0/9 in de eerste drie play-off wedstrijden. Kunnen de geel-blauwen het tij nog keren?

Gebeurtenissen tweede helft

Iets na het halfuur deelt Zeno Debast een elleboog uit aan Nilsson. De scheidsrechter laat initieel begaan, maar de VAR greep in. Union krijgt een penalty en Debast mag met een tweede gele kaart gaan douchen. Cameron Puertas zond Schmeichel naar de verkeerde kant en zette de bordjes terug gelijk. Tegen alle verwachtingen in scoort een tienkoppig Anderlecht tien minuten later de 2-1. Na mistasten van Terho kan Sardella een voorzet richting Amuzu trappen, die maar binnen te trappen heeft.

Anderlecht-fans laten er op sociale media geen gras over groeien en delen hun mening op X. Voetbalflitsen zette enkele reacties op een rijtje:

In de eerste helft was er nog veel commentaar op Union-doelman Moris...