De match van de waarheid in de titelstrijd tussen Anderlecht en Union?

Op de derde speeldag in de Champions’ Play-offs van de Jupiler Pro League staat er met Anderlecht – Union SG een wel heel belangrijk duel op het programma. Eén van de Brusselse clubs kan namelijk een uitstekende zaak doen in de strijd om de titel. De winnaar komt namelijk alleen aan de leiding van het klassement én verkoopt zo meteen ook een mentale tik aan de eerste achtervolger.

Wil je zelf ook een online sportweddenschap afsluiten? Registreer je dan bij Unibet!

De malaise bij Anderlecht en Union

Bij de start van de play-offs leek het bijna een zekerheid dat de titel dit jaar naar een Brusselse club zou gaan. Union begon namelijk met een grote voorsprong aan de Champions’ Play-offs met enkel Anderlecht op een respectabele afstand. Na twee speeldagen ziet de situatie er echter heel wat anders uit.

Zowel Club Brugge als Racing Genk zijn namelijk tot op vijf punten genaderd van Anderlecht en Union, die beiden momenteel 35 punten hebben. Club en Genk spelen komende speeldag niet tegen elkaar en kunnen dus bij winst elk drie punten pakken. Mocht er een verliezer zijn in het duel tussen Anderlecht en Union, zal de voorsprong nog amper twee punten bedragen.

Union is het zwarte beest van Anderlecht

Union heeft alvast het geluk dat het tegen Anderlecht altijd boven zichzelf weet uit te stijgen. Zo verloren ze sinds hun terugkeer naar de hoogste voetbalklasse nog geen enkele keer van hun Brusselse buren. Negen keer won Union en slechts één keer speelden ze gelijk.

Die statistiek zou Union alvast een mentale boost moeten geven. Zeker nadat Anderlecht nog maar pas een 3-1 pandoering van Club Brugge kreeg. Als Union deze levensbelangrijke wedstrijd kan winnen zullen ze Anderlecht echt wel met een zeer slecht gevoel achterlaten. Bovendien komen ze op die manier terug alleen aan de leiding.

Bij Unibet kunnen al je combinatieweddenschappen je tot 50% meer opleveren dankzij de Combo Booster! Lees zeker ook onze voorbeschouwing op de wedstrijden: KRC Genk – Cercle Brugge en Club Brugge - Antwerp.