2e keer op rij... 2de Nationaler kan ALWEER promoveren, maar vraagt opnieuw geen licentie aan

KFC Sparta Petegem, de ploeg uit regio Deinze, heeft dit seizoen opnieuw kans om te promoveren. Met een derde plaats in Tweede Nationale is een stap richting Eerste Nationale niet onmogelijk. Aangezien ze geen licentie willen aanvragen om een reeks hoger te spelen, zullen ze ook volgend seizoen uitkomen in Tweede Nationale. Straffer nog, de groen-zwarte ploeg werd vorig jaar kampioen en ook toen werd beslist geen licentie aan te vragen. In Derde Nationale is KVE Aalter dan weer bezig aan een straffe opmars met inmiddels 18/18.

Sparta Petegem

Sparta Petegem, of voluit Koninklijke Football Club Sparta Petegem, werd opgericht in 1928 en speelt onder stamnummer 3821 in groen-zwarte kleuren. De Oost-Vlamingen spelen in het Complex Gaverstesteenweg dat een capaciteit heeft van zo'n 2.400 toeschouwers. De enorme opmars van Petegem begon in het seizoen 2013/2014, toen speelde ze kampioen in Eerste Provinciale en het seizoen daarop werden ze meteen kampioen in Vierde Klasse. Zo speelden ze in 2015 voor het eerst in hun geschiedenis in Derde Klasse. Sinds de hervormingen in 2016/2017 kwam Sparta Petegem telkens uit in Tweede Nationale. 

Promotie

Nog nooit kon Sparta Petegem promoveren naar Eerste Nationale, en dit jaar zal het niet anders zijn. Nochtans werden ze vorig seizoen tot kampioen gekroond. De club besloot geen licentie aan te vragen en dus promoveerde ze niet. Een spijtige zaak omdat ze ook dit jaar grote kans maken op een promotie naar Eerste Nationale. Toch chapeau dat de ploeg in dezelfde reeks blijft spelen ondanks bewezen te hebben dat ze te sterk zijn voor Tweede Nationale. De licentie-voorwaarden zijn natuurlijk heel zwaar om in Eerste Nationale te spelen.

Sparta Petegem opnieuw geen licentie aangevraagd voor Eerste Nationale

Bekijk hieronder het verslag van de wedstrijd tussen Sparta Petegem en Lokeren-Temse: 

Net binnen