Wie is Metinho, middenvelder van Lommel SK en meest waardevolle speler in 1B?

Dat er in de Jupiler Pro League aardig wat talent rondloopt, is alom bekend. Vraag dat maar aan de mannen van Porto, die de 17-jarige Antonio Nusa aan hun been kregen. Maar ook in de lagere reeksen is dat het geval. In de Challenger Pro League spelen er, zeker met de toevoeging van belofteteams, veel jonge groeibriljantjes. Een daarvan is Metinho, middenvelder van Lommel SK. Maar wie is hij nu eigenlijk?

Wie is Metinho van Lommel SK?

Metinho is een 19-jarige middenvelder die momenteel uitkomt voor Lommel SK, actief in de Challenger Pro League (ofwel 1B). De Braziliaan, geboren in Congo maar al vroeg verhuisd naar Brazilië, kwam dit seizoen over op huurbasis van zusterclub Troyes. Opvallend: Metinho werd vorige zomer voor een slordige €5 miljoen gekocht van Fluminense en is met zijn marktwaarde van €3 miljoen de meest waardevolle speler in de tweede afdeling. Uitblinken kon hij nog niet: hij stond enkel tijdens de eerste twee speeldagen, tegen Dender en RSCA Futures, op het veld.

Metinho Lommel Brazilië

Dat Metinho niet voor de nationale ploeg van Brazilië speelt, is uiteraard geen grote verrassing. Ook doorliep hij nooit de nationale jeugdreeksen. En toch stond/staat hij in het land waar voetbal koning is bekend als een talent. Zo  debuteerde hij op 7 maart 2021 bij het eerste elftal van Fluminense in de Braziliaanse hoogste klasse. In november 2020 werd hij zelfs uitgenodigd om mee te trainen met de Seleção. In datzelfde jaar werd hij door The Guardian in een lijst geplaatst met de 60 grootste talenten geboren in 2003.