Wie is Cauê, de 19-jarige Braziliaanse spits van Lommel met 8 goals in 14 matchen?

Cauê Vinicius dos Santos is een 19-jarige Braziliaan van Lommel SK, dat dit seizoen opnieuw met haar oud stamnummer aantreedt. De jonge spits kwam in januari 2022 voor een ongekend bedrag over van het Braziliaanse Novorizontino. Vorig seizoen scoorde hij vijf goals in negen matchen en dit seizoen scoorde hij al drie keer in vijf partijen, een knappe balans van acht goals in veertien matchen! Hoog tijd om Cauê beter te leren kennen!

Wie is Cauê Vinicius dos Santos?

Cauê werd op 16 november 2002 geboren in Ituverava en speelde naast Novorizontino ook voor de jeugd van Corinthians. Lommel SK zit in de City Football Group, samen met onder meer Manchester City en New York City. Daarom dat Lommel de connecties en middelen heeft om jonge Brazilianen weg te plukken. Een andere, gelijkaardige speler die bij Lommel SK uitkwam, is Vinicius Souza. De middenvelder werd voor maar liefst 2,5 miljoen euro weggeplukt bij Flamengo en later verhuurd aan KV Mechelen. Daar maakte hij veel indruk, waardoor hij nu wordt uitgeleend aan Espanyol Barcelona. 

Lommel SK

Cauê is ook Braziliaans jeugdinternational. In 2020 speelde hij drie wedstrijden voor de U20 van Brazilië, weliswaar al bijna twee jaar geleden. Het moge duidelijk zijn dat deze speler in de toekomst wellicht nog furore zal maken in het buitenland. Als hij deze statistieken blijft voorzetten, dan is de kans ook groot dat hij volgend seizoen in de Jupiler Pro League zal spelen. De aanvaller speelt met het rugnummer 99 en is ook goed bevriend met Gabriel Jesus, de aanvaller van Arsenal. Zijn eerste match voor Lommel was op 6 februari 2022, op het veld van Westerlo (3-0 verlies). Een week later scoorde hij al meteen twee keer tegen Virton. De kans is groot dat hij dit seizoen meedingt om de topschutterstitel, al krijgt hij stevige concurrentie van Leonardo Rocha.

Bekijk hier zijn beste acties voor Lommel tijdens zijn debuut in het Soevereinstadion.