Wie is Madi Monamay, 17-jarig Belgisch talent van Bayer Leverkusen?

De Gouden Generatie mag dan stilaan op z'n einde lopen, de afgelopen maanden hebben ons al aangetoond dat de Rode Duivels wellicht niet in een uiterst diep dal zullen vallen. Want aan talent is er geen gebrek. Graag lichten wij de grootste Belgische talenten van de toekomst uit. Deze keer aan de beurt: Madi Monamay. Leer hem hieronder wat beter kennen.

Wie is Madi Monamay van Bayer Leverkusen?

Madi Monamay is een Belgische, actieve voetballer van Bayer Leverkusen. Monamay is geboren op 6 april 2006 en op moment van schrijven dus zeventien jaar. Hij speelde in de jeugd onder andere voor Zaventem en OH Leuven, alvorens ins 2019 te verkassen naar KRC Genk. Daar stond de centrale verdediger sinds zijn komst te boek als een groot talent, maar in 2022 koos hij voor Bayer Leverkusen. Hij is er dit seizoen basisspeler bij de U19 en kreeg in de voorbereiding zelfs enkele kansen bij het A-elftal, onder leiding van Xabi Alonso. In de laatste match van vorig seizoen haalde hij de selectie tegen Bochum, maar debuteren deed hij op z'n jonge leeftijd nog niet.

Madi Monamay Rode Duivels nationale jeugdreeksen

Monamay is zonder twijfel een talent om nadrukkelijk in de gaten te houden, want op defensief vlak is de weelde niet bijzonder groot bij de Rode Duivels. Monamay speelde de afgelopen jaren al voor de Belgische U16 en U17 en maakte in september 2023 zijn debuut voor de U18, waar hij van coach Sébastien Pocognoli zelfs de kapiteinsband kreeg en 90 minuten speelde tegen Noorwegen en Zweden. Eéntje voor de toekomst, dat staat vast!

Ook interessant