Verlies? 18-jarig Belgisch talent scoort nu voor U21 van Turkije: "We took him from Belgium!"

Het afscheid van onder andere Toby Alderweireld bij de nationale ploeg heeft ons één ding duidelijk gemaakt: het einde van de Gouden Generatie loert meer dan ooit om de hoek. Ze hebben ons veel mooie momenten bezorgd, maar het lijkt tijd om in te zetten op jonge talenten. Zeker in onze Jupiler Pro League wierpen enkele jonge snaken zich al op tot smaakmaker. Eéntje daarvan is Cihan Canak. Helaas zullen we de Belg nooit in het shirt van de Rode Duivels zien, want hij gaf in de Turkse media te kennen dat hij voor Turkije wil spelen én scoorde nu zelfs voor de U21.

Cihan Canak goal U21 Turkije

Het lijkt erop dat Cihan Canak officieel voor Turkije zal uitkomen. De middenvelder van Standard mocht vorige week invallen bij de U21 van Turkije en scoorde vijf minuten later de 1-2, die hen op weg leek te zetten naar de overwinning tegen Ierland. Helaas voor de Turken gingen de Ieren er nog op én over. De Turkse fans zijn alvast tevreden dat ze Canak hebben weten binnenrijven. Ook de Standard-fans zien hem graag raak treffen.

"We hebben hem gestolen van België!"

"Wat een afwerking, wow!"

"Een juweeltje dat we makkelijk hebben laten gaan."

"Cihan Canak uit Trabzon."

"Ah, de opleiding bij België... Wat een plezier."

Cihan Canak Turkije Rode Duivels

Canak werd in januari achttien jaar en is dus nog piepjong. En toch kennen we hem ondertussen al enige tijd. De youngster maakte op 26 december 2021 al zijn debuut voor het eerste elftal van Standard. Vooral vorig seizoen liet de aanvallende middenvelder veel mooie dingen zien: hij kwam 41 keer in actie voor het A-elftal van de Rouches. Daarin scoorde hij één keer en gaf hij vier assists. Helaas kiest de jongeman officieel voor Turkije, nadat hij even geleden nog voor België speelde, bij de U20. Zijn woorden waren duidelijk: "De geruchten dat mijn club mij zou beïnvloeden om voor België te kiezen, zijn vals. Ik ben Turks en zou graag voor mijn nationale ploeg willen spelen.".

Ook interessant