Fans worden HELEMAAL wild van ex-Anderlecht-speler op EK U21: "This guy is flying so so high!"

De beloften van Spanje wonnen zaterdagavond hun halve finale (die door een Belgische scheidsrechter geleidt werd) met 2-1 van Zwitserland na verlengingen. In minuut 68 wist Sergio Gomez de score te openen met een geweldig doelpunt. Lang zag het ernaar uit dat de jonge Spanjaarden naar de halve finale zouden gaan tot Zwitserland in minuut 91 nog gelijk maakte. In minuut 103 kon uiteindelijk Juan Miranda de Spanjaarden weer op voorsprong brengen en dit gaven ze uiteraard niet meer uit handen. Na de wedstrijd werd er vooral weer gepraat over Sergio Gomez. De tweets over de linksback van Manchester City waren dan ook alleen maar positief. Wij zetten er enkele op een rijtje:

Sergio Gomez Manchester City EK U21

"Zet hem rechts of links op de flank en hij zal het goed doen in de Premier League. Hij is zeker geen linksback. Hij is goed aan de bal en kan Haaland en Co. goed bedienen in de zestien meter."

"Sergio Gomez scoort weer. 16 goals en assists in 15 wedstrijden als flankspeler. Pep misschien hebben we al een backup voor Jack Grealish"

"Sergio Gomez was nog zo'n goede, goedkope pick-up van Manchester City. Hij heeft een uitstekend toernooi achter de rug en de positie hoger op het veld past bij hem, maar hij zou ook linkback kunnen spelen voor Manchester City. Hij is uitstekend in balbezit en speelt met vertrouwen door de linies. Ook een hele goede afmaker."

"De enige wedstrijd die Sergio Gomez niet speelde op dit EK, was de enige wedstrijd die we niet konden winnen."

"De Spaanse U21 is niet alleen zo goed als een eenheid, maar ze hebben ook de meest volwassen jongens in dit toernooi met Sergio Gómez en Abel Ruiz. Eenvoudig gezegd, ze hebben het jeugdvoetbal afgemaakt."

"Ik begin te denken dat Sergio Gomez wel eens onze nieuwe linkerflank kan zijn volgend seizoen"

Sergio Gomez vs Roemenië U21

Ook tegen Roemenië maakte de ex-speler van RSCA een goede beurt. De Spaanse fans waren helemaal wild van hem en zagen in hem nog een grote toekomst voor het nationale team.

"Hoe goed is Sergio Gomez"

"Hoe aardig is Sergio Gomez" 

"Sergio Gomez is een van de goede, een erg interessante speler" 

"Sergio Gomez wordt de vervanger van Bernardo Silva bij City. Ik heb daar geen enkele twijfel over" 

"Sergio Gomez speelt goed" 

"Zeer goede match" 

"Sergio Gomez is zeer goed. Linkervoet is top en hij beweegt goed"