THROWBACK: 'jarige' Vadis Odjidja scoort wereldgoal tegen Real met Ronaldo, Bale én Kroos (VIDEO)

Vadis Odjidja viert vandaag, 21 februari 2023, zijn 34ste verjaardag. De kapitein van KAA Gent staat momenteel aan de kant na een knieoperatie, maar hoeft zeker nog niet te denken aan het einde van zijn carrière. Zo is hij nog altijd één van de beste middenvelders in de Jupiler Pro League. Vadis heeft er momenteel al een prachtige voetballoopbaan opzitten. Tijd om hier nog wat even bij stil te staan.

Vadis Odjidja

De centrale middenvelder werd twee jaar opgeleid bij KAA Gent om vervolgens naar de jeugd van Anderlecht te trekken. Bij paars-wit zou hij maar liefst negen jaar blijven en er vijf wedstrijden spelen voor de A-ploeg. In 2008 plukt het Duitse Hamburger SV hem weg, maar daar zou hij maar één jaar verblijven. Het was namelijk Club Brugge dat hem in 2009 alweer terughaalde naar België. Bij blauw-zwart speelde Vadis in vijf jaar tijd 231 wedstrijden. Op het einde van zijn passage in Jan Breydel werd hij echter minder geliefd en daarom koos hij voor een transfer.

Legia Warschau en Olympiakos

Het Engelse Norwich kocht de drievoudige Rode Duivel in de zomer van 2014 voor maar liefst vijf miljoen euro. Vadis werd één seizoen later uitgeleend aan Rotherham en zou in 2016 gratis de overstap maken naar Legia Warschau. Na een prima passage bij de Polen komt de Griekse topploeg Olympiakos aankloppen, zij leggen 2,5 miljoen euro op tafel voor de polyvalente middenvelder. Lang duurt dat echter niet, want in 2018 koopt KAA Gent haar jeugdproduct over voor 2,2 miljoen euro. Vier en een half jaar later is Vadis Odjidja-Ofoe (als hij fit is) de kapitein van de Buffalo's.

Goal vs Real Madrid

Op zijn verjaardag blikken we graag nog even terug op (wellicht) zijn mooiste goal in zijn carrière: de 1-2 tegen Real Madrid in de Champions League-campagne van het seizoen 2016-2017. Legia Warschau speelde toen thuis 3-3 gelijk tegen de Koninklijke en Vadis vervulde hierin dus een belangrijke rol door de eerste goal van zijn ploeg te scoren. De geboren Gentenaar schiet de bal perfect in de winkelhaak. Hoeveel Belgen kunnen uiteindelijk zeggen dat ze gescoord hebben tegen Real? De Spanjaarden speelden toen met onder meer Keylor Navas, Raphaël Varana, Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Toni Kroos. Een wereldelftal dus! Bekijk deze heerlijke goal hieronder nog eens:

Hier kan je een volledige samenvatting zien van deze knotsgekke partij tussen Legia Warschau en Real Madrid:

Ook interessant