Gewisseld aan de rust ... Ex-smaakmaker van Club zakt HELEMAAL door het ijs in UEL: "45 min teveel voor hem"

Ken jij Krépin Diatta nog? De Senegalees streek in de winter van 2018 neer bij Club Brugge en maakte meteen indruk. Hij werd een echte publiekslieveling door zijn frivoliteit én scorend vermogen. Ooit was hij een verschrikking voor alle verdedigers in de Jupiler Pro League, maar die tijden zijn voorbij. Tegenwoordig is hij aan de slag bij AS Monaco en daar loopt het niet van een leien dakje. Vorige week kreeg de coach Philippe Clement al veel kritiek ondanks een overwinning. Maar donderdagavond in een thuiswedstrijd in de Europa League was de flankaanvaller, die al bij de rust gewisseld werd, kop van jut voor de thuissupporters. De wedstrijd eindigde overigens op een 0-1 nederlaag voor de troepen van Clement!  

Diatta tegen Ferençvaros

"Akliouche liet meer zien in 5 minuten dan Diatta in 45"

 "Aklliouche, 2 aanrakingen van de bal 2 acties meer dan Diatta. Vreemd."

"Diatta + Vanderson cest pas possible en tant que titu sinon c'est qu'ils ont marabouté Clement"

"45 minuten teveel voor Diatta" 

"Akliouche vervangt Diatta! Oef Clément is niet blind #ASMFER"

Afgelopen weekend stond Diatta in de basis bij de 2-1 overwinning tegen Lyon, maar indruk maken op de fans? Neen, dat kon hij toen ook niet. Integendeel... In zijn laatste acht matchen scoorde hij niet en gaf hij ook geen assists.

Monaco-fans over Diatta tegen Lyon

"Diatta is onzichtbaar sinds zijn twee gemiste kansen."

"Gelson Martins heeft iets gedaan met de dochter van Clement, ik zie geen andere reden om Diatta te laten staan."

"Diatta, ik begrijp niet waarom hij speelt? Ik vind hem telkens niet goed. Is er iemand die het me kan uitleggen?

"Vanderson en Diatta moeten eruit, en snel!"

"Golovin is uitstekend, jammer dat hij met een clown als Diatta speelt."

"Diatta is technisch zo zwak."

Monaco-fans Tweets Diatta

Krépin Diatta viel eerder dit seizoen nog in tegen PSV. Ze verloren met 3-2 en werden zo uitgeschakeld in de Champions League. Toen zagen ze echter wel tekens van beterschap na z'n lange blessure.

"Diatta, hij rekent op zijn schot"

"Diatta is nog beter dan vorig jaar, wat een herstel"

"Diatta is ongelooflijk. Hij kwam terug en zorgde meteen voor vuur!"

"Krépin Diatta is goed teruggekeerd na zijn blessure"

"Ik ben droevig, maar wat een speler is Diatta"

"Wat een terugkeer van Krépin Diatta op de voorgrond, vol pep en perfect technisch, goed voor de linkerkant."

Comeback na blessure

Diatta komt uit een zware revalidatie. In de voorbereiding maakte hij zijn comeback en werd hij emotioneel: "Ik wachtte al heel lang op dit moment. Vandaag hebben we niet het resultaat behaald dat we wilden. Maar het belangrijkste voor mij was dat ik kon terugkeren na zeven maanden afwezigheid. Het is altijd fijn om terug te keren. Bovendien voel ik me heel goed. Ik hoop dat dit een heel mooi seizoen kan worden voor AS Monaco. Het is een beetje een teleurstellend resultaat, want we waren erin geslaagd de score te openen in de eerste helft en we hebben veel kansen gehad. Maar nu moeten we ons voorbereiden op de match van dinsdag tegen PSV en we zullen proberen om onze job te doen. In het algemeen is de voorbereiding goed en hebben we veel gewerkt. Nu is het aan ons om het seizoen goed te beginnen.", aldus Krépin Diatta. Thomas Didillon, die overkomt van Cercle Brugge, bleef dan weer op de bank.

Aftrap

Vorig seizoen gaf Krépin Diatta nog de aftrap in het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC, toen de eerste wedstrijd van de Champions Play-Offs. De Club-fans zagen het graag gebeuren, want bij blauw-zwart was hij er een echte publiekslieveling.

Ook interessant