Back-to-back? Eerste Provincialer staat enkele maanden na degradatie alweer laatste

Een back-to-back degradatie is het ergste wat je als (amateur)club kan meemaken. Helaas komt het in de werkelijkheid geregeld voor. Een club die hiervoor moet vrezen dit seizoen is Sporting Kampenhout. De Eerste Provincialer staat enkele maanden na de degradatie uit Derde Nationale dicht bij een nieuwe terugval naar Tweede Provinciale. De club zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen, want vele blessureleed staat hiervoor aan de basis.

Sporting Kampenhout 

Kampenhout is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant met zo'n 12.000 inwoners. Hun voetbalclub Sporting Kampenhout komt momenteel uit in Eerste Provinciale nadat ze zich vorig seizoen net niet konden redden in Derde Nationale. Het zal hen dit seizoen echter niet lukken om meteen terug de overstap te maken, want ondertussen vechten ze volop voor het behoud in Eerste Provinciale. Na zestien speeldagen tellen ze amper dertien punten en delen ze de laatste plek met Tervuren-Duisburg. Met drie zeges, vier gelijke spelen en negen nederlagen gaat het hen allesbehalve voor de wint. Het grote probleem: amper elf gescoorde goals. Het was zelfs wachten tot 15 oktober voor hun eerste competitiegoal van het seizoen.

Back-to-back degradatie?

Geel-blauw degradeerde vorig seizoen op basis van doelpuntensaldo en dat is uiteraard enorm zuur. Amper enkele maanden later staan ze alweer laatste in een reeks lager, iets wat niemand had verwacht. Het moet gezegd zijn: de club kampt met tal van blessures en vele nieuwkomers waren lang niet fit. "Zelf hebben we nooit gezegd dat we zouden meedoen voor het kampioenschap. Het besef was er dat dit een overgangsjaar zou worden. Onze ontbrekende sterkhouders vallen moeilijk te vervangen. We wisten dat het geen simpel jaar ging worden, maar dat wil niet zeggen dat deze start ingecalculeerd was. Hopelijk is deze periode snel achter de rug.”, klonk het enkele weken terug. Ook met buur Olympia Wijgmaal gaat het niet zo goed in Eerste Provinciale, al staan zij ondertussen wel twaalfde.

Olympia Wijgmaal staat nochtans gekend voor haar uitstekende jeugdwerking: