Contract verscheurd: ooit voor €75 miljoen gekocht én WK-topschutter, op z'n 31e zonder club...

Je zou haast vergeten dat hij nog bestaat, maar James Rodriguez speelt wel degelijk nog voetbal. Al zal dat de komende weken wellicht wat minder het geval zijn, want de Colombiaan zit momenteel zonder club. Zijn avontuur bij Olympiacos werd vervroegd stopgezet; zijn contract werd in onderling overleg verscheurd. De Colombiaan zal op z'n 31e dus op zoek moeten gaan naar een nieuwe club. Misschien kan hij samen zoeken met zijn ex-ploegmaat Isco, want ook hij is nog steeds vrije speler

James Rodriguez zonder club

Dat James nu alweer een vrije speler is, is op zich opvallend. De middenvelder streek nog maar zeven maanden geleden neer in Griekenland, waar Olympiacos hem een contract had gegeven. Daar deed hij het overigens lang zo slecht niet. James verdedigde dit seizoen 24 keer het rood-witte tenue van de Grieken, waarin hij vijf keer scoorde en zes keer aangever was. De reden waarom de Colombiaan aan de deur wordt gezet, is (nog) niet geweten.

James Rodriguez Real Madrid en WK 2014

Doobreken op het hoogste niveau deed James bij Porto, waar hij drie jaar vertoefde. Monaco kocht hem in 2013 voor €45 miljoen weg, maar daar verbleef hij maar een jaar. James speelde een geweldig WK in Brazilië met zijn Colombia, waarmee hij de kwartfinale haalde en zes keer scoorde. Op dat WK werd hij topschutter en dat was ook Real Madrid niet ontgaan... De Spanjaarden legden toen €75 miljoen neer voor z'n diensten. Hij speelde uiteindelijk 125 keer voor De Koninklijke, goed voor 37 goals en 42 assists. Sinds 2019 speelde hij ook nog voor Bayern München, Everton en Al-Rayyan.

Bij Olympiacos toonde James nog geregeld zijn klasse: