Nog steeds beste maatjes: 2 Anderlecht-legendes genieten samen van Tomorrowland

Anderlecht is vrijdagavond met een domper aan het nieuwe seizoen begonnen. Hoewel de verwachtingen hoe lagen na de 3-0 oefenzege tegen Ajax en de vele nieuwe aanwinsten, werd een 2-0 nederlaag geleden tegen Union Saint-Gilloise. Paars-wit eindigde vorig seizoen elfde en lijkt maar niet uit het dal te kunnen klimmen. Wat een contrast met de gloriejaren zo'n tien à twintig jaar geleden.

Wasilewski Gillet Tomorrowland

Tussen 2004 en 2014 werd Anderlecht maar liefst zeven keer kampioen op elf seizoenen tijd. Het was erg oppermachtig en een titel van paars-wit was in die periode allesbehalve een verrassing. De laatste titel dateert van het jaar 2017, waar Anderlecht kampioen werd op het veld van Charleroi, al was het voetbal toen ook niet top. Twee legendes waar de fans met heimwee naar terugkijken, zijn Marcin Wasilewski en Guillaume Gillet. De twee verdedigers maakten deel uit van de toenmalige succesploeg en vertoefden jaren bij paars-wit. En de twee heren zijn nog steeds goede vrienden, zo blijkt uit onderstaande foto. We zagen namelijk Marcin Wasilewski en Guillaume Gillet samen genieten van de muziek én een drankje op Tomorrowland. Of hoe je ten volle van je voetbalpensioen kan genieten.

Marcin Wasilewski

Marcin Wasilewski is ondertussen 43 jaar oud, maar sloot zijn carrière pas drie jaar geleden af bij Wisla Krakau. De Poolse verdediger werd maar liefst vier keer kampioen met Anderlecht, won één keer de beker en pakte ook nog eens vijf Supercups. In totaal speelde hij 194 wedstrijden voor paars-wit. Hierin slikte hij als stevige verdediger slechts één rechtstreekse rode kaart. De man werd zeer geliefd bij de fans omwille van zijn geweldige mentaliteit.

Guillaume Gillet

Guillaume Gillet daarentegen mogen we ook een Anderlecht-legende noemen. Hij is enkele jaren ouder dan de Pool, en was vorig seizoen nog coach van de RSCA Futures in de Challenger Pro League. Half mei 2022 was het plan nog dat Gillet zou uitkomen voor de beloften in 1B, maar zover kwam het uiteindelijk toch niet. De ex-Rode Duivel werd ook vier keer kampioen met Anderlecht en zou er nog meer wedstrijden spelen dan Wasilewski, namelijk 330! Afgelopen weekend genoten de twee voormalige profvoetballers van het dancefestival Tomorrowland in Boom. Een heerlijke foto voor iedereen die paars-wit een warm hart toedraagt!

marcin wasilewski guillaume gillet anderlecht

Guillaume Gillet is met zijn vele wedstrijden én titels een echte Anderlecht-legende:

Ook interessant