Daarom koos Mats Rits voor het rugnummer 23 bij Anderlecht: “Er zijn twee redenen..."

Er was deze week heel veel te doen rond de transfer van Mats Rits van Club Brugge naar RSC Anderlecht. Niet alleen omwille van de gevoelige overstap, maar vooral door de opvallende keuze voor het rugnummer 23. Dat rugnummer is bij Club Brugge niet langer in gebruik na het overlijden van François Sterchele. Bij La Dernière Heure legde Rits zijn keuze uit.

Mats Rits rugnummer 23

Dat de Club Brugge-fans razend waren na de keuze van Rits om met het rugnummer 23 te spelen bij RSC Anderlecht, kon je eerder al bij ons lezen. Dat ligt bij de Brugse supporters namelijk zeer gevoelig sinds het overlijden van François Sterchele. De ex-profvoetballer speelde bij blauw-zwart met dat nummer en er wordt nog altijd geklapt in minuut 23 tijdens thuiswedstrijden in het Jan Breydelstadion. Sommige fans vinden het extra onrespectvol dat Rits nu net voor dat rugnummer gaat bij aartsrivaal paars-wit. Toch wil de 30-jarige Belg duidelijk stellen dat dit niks te maken heeft met Club Brugge.

Michael Jordan Mats Rits

“Er zijn twee redenen. 2023 is namelijk het geboortejaar van mijn zoontje. Daarnaast is dit ook het rugnummer van Michael Jordan. Ik ben niet echt zijn grootste fan, maar hij is een echte winnaar, dus het is mooi om dit nummer te nemen", aldus Mats Rits bij La Dernière Heure. Het was dus absoluut niet zijn bedoeling om de Club Brugge-fans tegen hem op te zetten.

mats rits anderlecht rugnummer 23 sterchele

Het eerste interview van Mats Rits als speler van Anderlecht: