Gent- én Club-speler BLINKEN UIT tijdens friendly WK-ganger: "Ik wist niet dat hij zo goed was!"

Ghana boekte donderdagmiddag een knappe 2-0 zege tegen Zwitserland, toch één van de dark horses voor het komende WK en het nummer vijftien op de FIFA-wereldranglijst. Oké, het is maar een vriendschappelijke wedstrijd, maar dit is toch lekker voor het vertrouwen. Dat Zwitserland met een B-elftal speelde, kan evenmin gezegd worden. Embolo, Shaqiri, Zakaria, Freuler, Xhaka, Akanji, Sommer en Schär stonden in de basis en zijn normaal gezien titularis op het WK in Qatar. Zij speelden weliswaar slechts één helft en de twee goals vielen in de 70ste en 74ste minuut toen Zwitserland iets minder sterk stond opgesteld.

Owusu en Sowah bij Ghana

Bij Ghana, het nummer 61 op de FIFA-wereldranglijst, stond Elisha Owusu van KAA Gent in de basis.De 25-jarige middenvelder speelde 62 minuten en deed het erg goed. Vielen onder meer in in de tweede helft: Joseph Aidoo (ex-Genk) en Kamal Sowah (Club Brugge). Die laatste maakte zijn debuut voor de Ghanese nationale ploeg en mag straks ook mee naar het WK. Omtrent zijn aanwezigheid (en vooral afwezigheid van Genk-speler Joseph Paintsil) was veel te doen. De Club-aanvaller speelde 28 minuten en deed het eveneens uitstekend. Voetbalflitsen bundelde enkele positieve tweets over Elisha Owusu en Kamal Sowah, twee spelers uit de Jupiler Pro League:

"Ik wist nog niet dat Elisha Owusu zo goed was"

"Kamal Sowah is een intelligente speler" 

"Kamal Sowah is een top baller" 

"Kamal Sowah zijn impact tijdens zijn invalbeurt toont aan hoe goed Ghana begon te spelen" 

"Ik blijf me afvragen waarom Leicester Kamal Sowah verkochte" 

"Ik wist niet dat Elisha Owusu zo goed was"

"Elisha Owusu wordt niet genoeg aanbeden. Hij is een baller en controleerde het middenveld tijdens de afwezigheid van Partey" 

"Het middenveld Elisha Owusu-Salis Abdul Samed was heel goed" 

"Kunnen we ook praten over Salis Abdul Samed en Elisha Owusu? Zij waren allebei fenomenaal vandaag"

Ook interessant