ONGEZIEN! Bijna de halve spelersselectie van deze 3e Nationaler komt uit Nederland

Wij van Voetbalflitsen houden niet alleen van het profvoetbal, ook het amateurvoetbal kan ons enorm bekoren. Daarom zetten wij graag een amateurclub in de kijker. Dit keer is het de beurt aan Esperanza Pelt. Zij spelen in Derde Nationale B en daar staan ze dit seizoen op een mooie tweede plek achter Racing Mechelen. Het succes van  dit seizoen hebben ze mede te danken aan hun legioen van Nederlanders in de selectie. Maar liefst elf van de 24 spelers zijn afkomstig uit Nederland. 

Esperanza Pelt

Esperanza Pelt is een club gelegen in de Limburgse gemeente Pelt. Dat er zoveel Nederlanders actief zijn, is niet geheel verwonderlijk. De gemeente grenst namelijk aan de Nederlandse gemeente Valkenswaard. De Derde Nationaler heeft het stamnummer 2529 in hun bezit en speelt in zwart en wit. Dit seizoen zijn er maar liefst elf Nederlanders actief bij de Limburgse club. De bekendste daarvan is Arjan Swinkels, ex-Lierse, KV Mechelen en Beerschot. Sinds de zomer van 2021 speelt de 37-jarige verdediger voor dezelfde club als zijn broer Ruud. 

Derde Nationale

Met nog vijf speeldagen voor de boeg hebben de jongens van Esperanza Pelt een achterstand van zeven punten op de leider Racing Mechelen. Het behalen van de eindronde zou zeker moeten lukken voor de Limburgers. Van de 25 gespeelde wedstrijden wonnen ze er vijftien, verloren ze er amper drie en eindigden er maar liefst zeven wedstrijden in een gelijkspel. Sinds de fusie in 2014 spelen de Limburgers steeds in Derde Nationale. Het zou nog maar de tweede keer zijn dat ze kans maken op promotie. Hopelijk kan het hele legioen aan Nederlanders de Limburgse club, voor het eerst sinds de fusie, naar Tweede Nationale loodsen.