Hij speelde meer dan 100 matchen in Denemarken, maar op z’n 31e in 3e Nationale

Wij van Voetbalflitsen hebben een hart voor de spelers en clubs uit het Belgische amateurvoetbal. Zo houden wij ons graag bezig met het uitlichten van (on)bekende spelers in de lagere regionen van het voetbal in België. Vandaag starten we de dag met Aleksandar Stankov. Die doet bij de meeste mensen allicht geen belletje rinkelen, maar toch heeft hij er een indrukwekkende carrière opzitten en speelde hij in vijf verschillende landen. Momenteel is hij op zijn 31ste actief bij Derde Nationaler KFC Diest. 

Aleksandar Stankov

De Noord-Macedoniër werd geboren op 19 februari 1991 in Kroatië. Daar begint het verhaal al van zijn reis door Europa. Zijn jeugdopleiding volgt hij bij het Nederlandse Roda JC en daar zal hij ook zijn debuut maken in de Eredivisie. Tot 2012 blijft hij bij onze Noorderburen, dan zat hij enkele maanden zonder club tot hij opgevist werd door het Deense Hobro IK. Daarna volgt de ene uitleenbeurt na de andere. De opmerkelijkste uitleenbeurt komt er in 2016/2017. Dan wordt hij uitgeleend aan HB Thorsvan, dat is een club uit de Faeroër. 

Reis door Europa

In januari 2019 kwam hij voor de tweede keer zonder club te zitten, ditmaal vond hij pas na acht maanden een nieuwe club. Hij ging aan de slag bij het Duitse Union Nettetal. Daar kan hij zich niet echt bewijzen en hij keert terug naar Nederland, meerbepaald naar Groene Ster in de Vierde Divisie. Uiteindelijk maakte hij in de zomer van 2021 de overstap naar België.

Bij KFC Diest speelt hij dit jaar zijn eerste seizoen. Hij mag zich een vaste en belangrijke basispion noemen, want met veertien doelpunten uit 23 wedstrijden heeft hij een groot aandeel in de derde plaats van de Vlaams Brabantse club. Ondanks dat hij bij negen verschillende clubs gespeeld heeft, speelde de 31-jarige maar 163 wedstrijden waarin hij 41 doelpunten wist te maken. Een bijzondere carrière van de Noord-Macedoniër Aleksander Stankov. 

Aleksandar Stankov actief in verschillende Europese landen nu in Derde Nationale B bij KFC Diest