Wie is Anthony Descotte, het 19-jarig Belgisch talent dat momenteel actief is op het EK U21?

De Belgische voetbalwereld richt zijn pijlen dezer dagen massaal op het EK voor beloften. Coach Jacky Mathijssen reisde namelijk met een stevige selectie af naar Georgië en Roemenië, waar het EK plaatsvindt. Namen als Loïs Openda, Zeno Debast en Charles De Ketelaere klinken uiteraard bekend in de oren, maar niet iedereen kent alle spelers. Eén van de mannen die voorlopig minder bekend is, is Anthony Descotte. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Anthony Descotte van Charleroi?

Anthony Descotte is een aanvaller van Jupiler Pro Leagueploeg Charleroi. Descotte is geboren op 3 augustus 2003 en is nu dus 19 jaar. Ken je hem nog niet zo goed? Dat is niet onlogisch. Descotte mocht afgelopen seizoen negen keer aantreden voor het A-elftal van Charleroi. Telkens kreeg hij een twintigtal minuten om zich te tonen in een invalbeurt. Zo mocht hij onder andere spelen tegen Genk en Antwerp, vlak voor de WK-break. Descotte stond ook bij de beloften in Eerste Nationale - Zébra Elites - twee keer aan de aftrap. Daarin trof hij één keer raak, vanop de stip tegen URSL Visé. Door gebrek aan speeltijd werd Descotte in januari voor anderhalf jaar uitgeleend aan Utrecht. In de Eredivisie maakte Descotte zes keer zijn opwachting, waarin hij één keer de netten bol zette.

Anthony Descotte Anderlecht en EK U21 België

Descotte speelde in de jeugd onder andere voor Anderlecht, maar maakte in 2019 de oversteek naar Standard. Dat duurde niet lang, want niet veel later koos hij al voor Charleroi. Op 30 november 2019 haalde hij een eerste keer de selectie. Hij was toen amper 16 jaar oud. Op 17 april 2021 liet Karim Belhocine hem debuteren tegen Eupen, waarna Charleroi zijn contract verlengde tot 2025. Descotte doorliep zo goed als alle nationale jeugdreeksen en was er ook heel vaak trefzeker. In juni van vorig jaar maakte hij zijn debuut voor de beloften, onder Jacky Mathijssen. De youngster stond 58' op het veld in de 0-0 tegen Schotland. Ook nu haalde hij de selectie voor het EK U21 in Georgië en Roemenië. Benieuwd of hij wat speelminuten krijgt.

Met de U20 scoorde Descotte even geleden tegen Portugal vanop de stip: 

Ook interessant